Recept zoekresultatenBouillon met citroengras en tofublokjes
Delhaize logo
  • Bouillon met citroengras en tofublokjesA

Bouillon met citroengras en tofublokjes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegan
Eindejaar
Lunch
Bouillon met citroengras en tofublokjesA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 eetlepel arachideolie
  • 1 l water
  • 1 stuk verse gember
  • 125 g tofu
  • 2 stengels selder
  • peper
  • 1 blokje groentebouillon
  • 2 eetlepels gehakte verse koriander
  • 1 stengel citroengras
  • 2 wortelen

Begin met koken

Bereidingstijd: 10 min. + 10 min. kooktijd

  1. Snij de selder in fijne reepjes. Schil en snij de wortelen in de lengte doormidden, snij ze dan in heel fijne plakjes. Verwijder het buitenste blad van het citroengras en hak de rest heel fijn. Laat alles in een kleine kookpot in de olie fruiten gedurende 2 min. op zacht vuur.
  2. Voeg het water toe, het verkruimelde bouillonblokje en de geraspte gember. Breng aan de kook en laat 5 min. op zacht vuur sudderen. Doe er de in kleine blokjes gesneden tofu bij en laat nog 5 min. zacht sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Serveer heel warm, bestrooid met koriander.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 130; energie (kCal): 31; vetten (g): 1,1; verzadigde vetten (g): 0,2; koolhydraten (g): 3,5; suikers (g): 1,4; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 1,3; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 172,86
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Vegan
Eindejaar
Diner
Alle seizoenen
Lunch
  • Bouillon met citroengras en tofublokjesA