Recept zoekresultatenBoterham met kaas en een salsa van blauwe bessen
Delhaize logo
  • Boterham met kaas en een salsa van blauwe bessenB

Boterham met kaas en een salsa van blauwe bessen

door Jeroen De Pauw

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Recepten voor elke dag
Boterham met kaas en een salsa van blauwe bessenB

Ingrediënten voor 1 Porties

1 Porties
  • 1 appelsienen
  • 2 koffielepels agavesiroop
  • 2 boterhammen
  • 1 doosje verse kaas
  • 2 doosjes met blauwe bessen (bv. doosje Junk Fruit)

Begin met koken

  1. Zet een pot op het vuur. Snij de appelsien in twee en pers het sap in de pot totdat je een bodempje jus hebt. Voeg vervolgens wat agavesiroop toe en roer wat in de pot. Wanneer de jus begint te koken, voeg je een bakje blauwe bessen toe.
  2. Laat even opkoken en laat vervolgens de salsa afkoelen voor 30min in de koelkast. Besmeer de boterhammen met verse kaas.
  3. Haal de pot uit de koelkast en leg een laag blauwe bessensalsa bovenop de kaas. Werk af met enkele blauwe bessen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 529; energie (kCal): 127; vetten (g): 7,2; verzadigde vetten (g): 4,4; koolhydraten (g): 11,4; suikers (g): 6,4; vezels (g): 3,5; eiwitten (g): 2,6; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 694,69
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Recepten voor elke dag
  • Boterham met kaas en een salsa van blauwe bessenB