Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtTerugroeping producten - Delhaize vraagt haar klanten om de "Brugse Pannenkoeken, Brugse Dessert Pannenkoeken" van het merk Geal niet meer te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenBloemkool-wortelcrème, dukkah met hazelnoten
Delhaize logo
  • Bloemkool-wortelcrème, dukkah met hazelnotenA

Bloemkool-wortelcrème, dukkah met hazelnoten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Voorgerecht
Bloemkool-wortelcrème, dukkah met hazelnotenA

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 1 bloemkool
  • 600 g biowortelen
  • 2 uien
  • 1,5 dl room
  • 1 kl komijn
  • 2 kl currypoeder
  • peper en zout
  • 200 g geroosterde hazelnoten (voor de dukkah)
  • 125 g sesamzaadjes (voor de dukkah)
  • 125 g zonnebloempitten (voor de dukkah)
  • 4 kl venkelzaadjes (voor de dukkah)
  • 1 kl Espelettepeper (voor de dukkah)
  • 1/2 kl paprikapoeder (voor de dukkah)
  • 2 kl zwarte peperbollen (voor de dukkah)
  • fleur de sel (voor de dukkah)

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min. + 30 min. kooktijd

  1. Maak de dukkah: verwarm de oven voor op 160°C. Meng alle ingrediënten op een ovenplaat en verdeel ze over de hele plaat. Schuif ze 30 min. in de oven en laat afkoelen. Verkruimel de bereiding grof in de hakmolen.
  2. Hak intussen de uien grof, snijd de bloemkool in grote stukken en de ongeschilde wortelen (ze zijn bio!) in dikke schijfjes. Breng alles in een kookpot aan de kook met 1,5 l water. Laat 30 min. op een zacht vuurtje sudderen.
  3. Laat de groenten uitlekken. Mix ze fijn met de room, de curry, de komijn, peper en zout. Voeg kookwater toe tot de gewenste textuur.
  4. Dien heel warm op en bestrooi met een beetje dukkah. Werk eventueel af met verse koriander.

Tip: Vervang de room door kokosmelk en je hebt meteen een 100% vegan recept!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 146 kcal - Vetten: 11,5 g - Koolhydraten: 5,2 g - Vezels: 3,1 g - Eiwitten: 3,7 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Voorgerecht
  • Bloemkool-wortelcrème, dukkah met hazelnotenA