Recept zoekresultatenBlinde vinken met basilicumtomaten
Delhaize logo
  • Blinde vinken met basilicumtomatenB

Blinde vinken met basilicumtomaten

door Seppe Nobels

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Hoofdgerecht
Blinde vinken met basilicumtomatenB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 ui, gesnipperd (voor de blinde vinken)
  • 1 teen knoflook, gesnipperd (voor de blinde vinken)
  • 2 eieren (voor de blinde vinken)
  • 500 g gemengd gehakt (voor de blinde vinken)
  • fleur de sel (voor de basilicumtomaten)
  • blaadjes en bloesems paars of groen basilicum (voor de basilicumtomaten)
  • de geraspte schil van 1/2 citroen (voor de basilicumtomaten)
  • 500 g kleine tomaten (voor de basilicumtomaten)
  • 1 dl olijfolie (voor de basilicumtomaten)
  • 1 el Belgische mosterd (voor de basilicumtomaten)
  • 1 teen knoflook, gesnipperd (voor de basilicumtomaten)
  • 25 g basilicum, gesnipperd (voor de basilicumtomaten)
  • 15 g bladpeterselie, gesnipperd (voor de basilicumtomaten)
  • 50 g zuurdesembrood (voor de basilicumtomaten)
  • 4 el Belgische mosterd (voor de blinde vinken)
  • 2 el boter (voor de blinde vinken)
  • 4 plakken rosbief (voor de blinde vinken)
  • peper en zout (voor de blinde vinken)
  • 1 mespunt nootmuskaat (voor de blinde vinken)
  • 4 takken tijm (voor de blinde vinken)
  • 2 el paneermeel (voor de blinde vinken)

Begin met koken

Bereidingstijd: 50 min.

  1. Verwarm de oven voor op 185 °C.
  2. Meng het gehakt met de ui, de knoflook, de eieren en het paneermeel. Rits de blaadjes van de tijm en doe ze bij het gehakt. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  3. Verdeel het gehakt over de plakken rosbief. Rol op en zet ze vast met een cocktailprikker.
  4. Bak de blinde vinken in de boter goudbruin. Leg ze in een ovenschaal en laat ze 20 minuten verder garen in de voorverwarmde oven.
  5. Verlaag de oventemperatuur naar 140 °C.
  6. Snijd het brood in heel dunne sneetjes. Droog het 15 minuten in de voorverwarmde oven. Meng het geroosterde brood met de peterselie, het basilicum, de knoflook en de mosterd kort in de blender. Voeg tijdens het mixen een eetlepel olijfolie toe.
  7. Snijd de hoedjes van de tomaten. Leg er een bolletje panade op en druk goed aan. Leg de tomaten in een ovenschaal en zet 5 minuten onder een hete ovengrill.
  8. Werk de tomaten af met de rest van de olijfolie, de citroenzeste en blaadjes en bloesems basilicum. Strooi er wat fleur de sel over.
  9. Serveer de blinde vinken met de gegrilde tomaten en een eetlepel mosterd.

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Hoofdgerecht
  • Blinde vinken met basilicumtomatenB