Recept zoekresultatenBladerdeegpasteitjes met cantharellen en krab
Delhaize logo
  • Bladerdeegpasteitjes met cantharellen en krab

Bladerdeegpasteitjes met cantharellen en krab

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Lunch
Bladerdeegpasteitjes met cantharellen en krab

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 bladerdeeggebakjes
  • 10 cl visfond
  • 1 sjalot
  • 10 cl room
  • 2 cl Pineau des Charentes
  • 100 g grijze garnalen
  • 75 g krab (in blik)
  • 1 soeplepel gehakte kervel
  • cayennepeper
  • 100 g cantharellen
  • 50 g boter
  • zout

Begin met koken

  1. Verkruimel het krabvlees.
  2. Reinig zorgvuldig de gekozen champignons en fruit ze 8 minuten op matig vuur in hete boter.
  3. Kruid met zout en peper.
  4. Zet van het vuur af en voeg er het krabvlees en de grijze garnalen bij.
  5. Meng en zet op een zacht vuurtje opzij.
  6. Voor de saus: pel de sjalot en hak hem fijn.
  7. Giet de Pineau en de sjalotten in een steelpannetje en kook op een zacht vuurtje in totdat alle vocht verdwenen is.
  8. Overgiet dit alles met visfond en kook tot de helft in.
  9. Voeg de room toe en kook opnieuw tot de helft in: de saus moet vrij dik zijn.
  10. Kruid met zout, peper en cayennepeper en verwerk er de gehakte kervel en vervolgens het pannetje krab met champignons in.
  11. Verwarm de pasteitjes 5 minuten in de hete oven op stand 6 (180°C).
  12. Verdeel de warme bereiding over de pasteitjes.
  13. Versier met plukjes kervel.
  14. Dien onmiddellijk op.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Lunch
  • Bladerdeegpasteitjes met cantharellen en krab