Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenBiefstuk met tomatensalsa
Delhaize logo
  • Biefstuk met tomatensalsaA

Biefstuk met tomatensalsa

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Lactose vrij
Buiten eten
Sauzen en specerijen
Biefstuk met tomatensalsaA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1/2 koffielepel chilivlokken
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 el sojasaus
  • 1 eetlepel sherry-azijn
  • 1 limoen (het sap)
  • 4 rundersteaks 150 g elk
  • 1 rijpe avocado
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1/2 bosje koriander
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 kleine rode ui
  • 300 g kerstomaten
  • zeezout

Begin met koken

  1. Neem de steaks uit de koelkast, zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen.
  2. Snipper de rode ui.
  3. Laat de uisnippers 30 minuten marineren in het limoensap en de sherryazijn.
  4. Snipper de knoflookteentjes.
  5. Vermeng met de helft van de olijfolie, de sojasaus en de chilivlokken.
  6. Leg de steaks op een platte schaal en giet er het sausje over.
  7. Wrijf met je vingertoppen zodat de marinade goed in het vlees kan dringen.
  8. Snijd de tomaatjes in kwarten.
  9. Schil en ontpit de avocado, snijd het vruchtvlees in dobbelsteentjes.
  10. Hak de korianderblaadjes grof. Vermeng de tomaten, de avocado en de koriander met de rode ui (en de marinade).
  11. Voeg de andere helft van de olijfolie toe en meng opnieuw.
  12. Bak de steaks ongeveer 4 minuten per kant in een hete pan.
  13. Kruid met peper en zout.
  14. Laat het vlees 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  15. Serveer de steaks met de salsa.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 716; energie (kCal): 173; vetten (g): 13,7; verzadigde vetten (g): 3,8; koolhydraten (g): 2,3; suikers (g): 1,9; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 9,4; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 571,42
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Lactose vrij
Buiten eten
Diner
Alle seizoenen
Sauzen en specerijen
  • Biefstuk met tomatensalsaA