Recept zoekresultatenBento: Kippenbrochettes teriyaki
Delhaize logo
  • Bento: Kippenbrochettes teriyakiB

Bento: Kippenbrochettes teriyaki

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

1 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Bento: Kippenbrochettes teriyakiB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 400 g kipfilets zonder vel
  • 2 eetlepels mirin
  • 2 el sojasaus
  • 1/2 eetlepel sake
  • 5 g ruwe rietsuiker
  • 1 mespunt zout
  • 20 g geroosterde sesamzaadjes
  • 1,5 eetlepels arachideolie

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kippenborstfilet
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Mirin seasoning
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Saus | Soja
    25 cl
    18,60 €/l
    €4,65
  • Sake Hakushika
    50 cl
    20,98 €/l
    €10,49
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min. + 1 u rusten

    1. Meng de mirin met de sojasaus, de sake, de rietsuiker, 1/3 van de olie en het zout in een klein steelpannetje. Breng aan de kook en laat 5 minuten doorkoken. Haal van het vuur en laat afkoelen.
    2. Snijd de kipfilets in reepjes en doe ze in een diepe schaal. Laat het vlees 1 uur marineren in de Japanse saus en meng geregeld. Haal de kip nadien uit de marinade en rijg de reepjes op een satéstokje. Zet een grillpan op het vuur en strijk ze lichtjes in met arachideolie. Bak de brochettes rondom rond gaar.
    3. Bestrooi nog met de geroosterde sesamzaadjes.

    Kooktip

    Mirin is een zoete rijstwijn die in de Japanse keuken vaak gebruikt wordt in marinades, te koop bij Delhaize.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 715; energie (kCal): 170; vetten (g): 7,2; verzadigde vetten (g): 1,4; koolhydraten (g): 7,3; suikers (g): 5,9; vezels (g): ; eiwitten (g): 19,5; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 211,31
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Japans
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Bento: Kippenbrochettes teriyakiB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kippenborstfilet
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Mirin seasoning
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Saus | Soja
    25 cl
    18,60 €/l
    €4,65
  • Sake Hakushika
    50 cl
    20,98 €/l
    €10,49