Recept zoekresultatenBaskische piperade en knapperige bayonneham
Delhaize logo
  • Baskische piperade en knapperige bayonnehamA

Baskische piperade en knapperige bayonneham

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Baskische piperade en knapperige bayonnehamA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 8 sneetjes Bayonneham
  • peper
  • 2 rode paprika's
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • gehakte bladpeterselie
  • 8 eieren
  • 1 grote ui
  • 1 chilipeper
  • 750 g tomaten

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bayonneham | Sneden
    120 gr
    27,08 €/kg
    €3,25
  • Paprika | Rood | 1Stuk
    1 st
    0,49 €/st
    €0,49
  • Look | Zakje
    100 gr
    5,90 €/kg
    €0,59
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min.

    1. Verwarm de oven voor op th. 6 (180°C).
    2. Snipper de ui fijn, snij de paprika’s in reepjes en hak de chilipeper fijn. Bak ze gedurende 2 min. op middelhoog vuur in de olie. Dek af en laat stoven op zacht vuur.
    3. Leg ondertussen de sneetjes ham op de met bakpapier beklede ovenplaat en laat ze ongeveer 8 min. roosteren tot ze krokant worden.
    4. Pel ondertussen de tomaten, verwijder de zaadjes en snij ze in blokjes. Doe ze bij de paprika’s, samen met de geperste lookteentjes en laat alles op vrij hoog vuur stoven tot al het vrijgekomen vocht verdampt is.
    5. Klop de eieren los met peper en zout, giet ze op de groenten en laat ze stollen op middelhoog vuur. Blijf ondertussen onophoudelijk roeren.
    6. Bestrooi met gehakte peterselie en dien meteen op met de ham. Serveer met een salade en knapperig stokbrood.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 417; energie (kCal): 100; vetten (g): 6,7; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 3,3; suikers (g): 2,7; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 6,8; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 444,6
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Spaans
    Andere
    Overig
    Diner
    Zomer
    Hoofdgerecht
    • Baskische piperade en knapperige bayonnehamA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bayonneham | Sneden
    120 gr
    27,08 €/kg
    €3,25
  • Paprika | Rood | 1Stuk
    1 st
    0,49 €/st
    €0,49
  • Look | Zakje
    100 gr
    5,90 €/kg
    €0,59
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29