Delhaize logo
  • Bananenmousse

Bananenmousse

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

3 op 5
Gluten vrij
Dessert
Bananenmousse

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 2 eiwitten op kamertemperatuur
  • 4 rijpe kleine bananen
  • 1/2 mango
  • 1 limoen
  • 200 g Turkse yoghurt
  • 4 el agavesiroop
  • 2 feuilles gelatineblaadjes

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min. + 2 u. koeltijd

  1. Week de gelatineblaadjes in koud water.
  2. Klop de eiwitten tot stevig schuim.
  3. Mix het vruchtvlees van de bananen kort met het vruchtvlees van de mango, de agavesiroop en het limoensap in een grote kom. Giet 2 el van dit mengsel in een kleine steelpan, laat er de uitgelekte gelatineblaadjes zachtjes in smelten en haal de pan van het vuur. Voeg enkele lepels vruchtenpuree toe, meng en giet al roerend in de grote kom.
  4. Voeg de yoghurt toe, meng en schep er voorzichtig de eiwitten bij. Verdeel over glazen en laat 2 u in de koelkast opstijven.
  5. Dien koel op. Werk naar eigen smaak af met droge vruchten, noten, grof verkruimelde speculaas, bananenschijfjes, chocoladehagelslag, suikerparels …

Tip: Een bereiding met banaan wordt al snel grijsbruin bij het afkoelen. Een beetje mango erbij zorgt voor een smakelijker kleurtje!


Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Dessert,Snack
Dessert
  • Bananenmousse