Recept zoekresultatenBalletjes van zalm met tomatensaus
Delhaize logo
 • Balletjes van zalm met tomatensausA

Balletjes van zalm met tomatensaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

3 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Balletjes van zalm met tomatensausA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • blaadje laurier, tijm en basilicum
 • 1 ei
 • 1 eetlepel gehakte bieslook
 • 1 teentje knoflook
 • 3 eetlepels olijfolie
 • 680 g passata met basilicum (in bokaal)
 • 1 ui
 • 450 g zalmfilet zonder vel
 • zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min.

 1. Doe de olie in een stoofpan en bak er de gehakte ui en de geperste knoflook 5 min. in aan op zacht vuur. Voeg dan de passata toe, peper en zout ; laat zachtjes sudderen.
 2. Verwarm ondertussen de oven voor op th. 6 – 180° C.
 3. Doe de in kleine stukjes gesneden zalm in de beker van de hakmolen of mixer, voeg het ei toe, de bieslook, peper en zout. Mix tot een gladde bereiding.
 4. Maak met 2 lepels kleine quenelles van de zalmbereiding en leg ze op de met bakpapier beklede ovenplaat (ong. 4 stuks per persoon). Indien nodig, spoel je je handen onder koud water en strijk je de balletjes glad met de vingertoppen.
 5. Bak ze 8 min. in de oven, doe ze dan bij in de stoofpan. Laat nog 2 min. sudderen en breng op smaak met peper en zout.
 6. Serveer heel warm met pasta en versierd met basilicum.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 479; energie (kCal): 115; vetten (g): 7,6; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 3,2; suikers (g): 2,3; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 8; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 387,32
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
 • Balletjes van zalm met tomatensausA