Recept zoekresultatenBalletjes van everzwijn met gepekelde groenten
Delhaize logo
  • 00:00
    -00:32
  • Balletjes van everzwijn met gepekelde groenten

Balletjes van everzwijn met gepekelde groenten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Hoofdgerecht
Balletjes van everzwijn met gepekelde groenten

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 ei
  • 2 sjalotten
  • 3 eetlepels boter
  • 1 eetlepel Luikse siroop
  • 2 dl bruin bier
  • 1 takje verse tijm
  • peper
  • zout
  • 1/2 raap
  • 1 gele wortel
  • 1 paarse wortel
  • 5 g bieslook
  • 500 g everzwijnstoofvlees
  • 30 g koude boter in blokjes
  • 3 eetlepels appelazijn
  • 2 el olijfolie

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min. + 20 min. marineertijd + 15 min. gaartijd

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. 
  2. Fruit 1 fijngesneden sjalot in 1/3 boter. Mix het vlees samen met de sjalot en het ei in de keukenrobot. Maak balletjes van het vlees en bak ze ± 10 min. bruin in een pan met 1/3 hete boter. Leg ze in een ovenschotel en laat ze 15 min. verder garen in de oven.
  3. Maak de gepekelde groenten: snijd met behulp van de mandoline of dunschiller fijne repen van de groenten (raap, gele en paarse wortel), en marineer ze 20 min. in de appelazijn, olijfolie en flink wat peper en zout. Marineer wel de repen paarse wortel apart, anders verkleuren de andere groenten!
  4. Fruit de andere fijngesneden sjalot in 1/3 van boter en voeg de Luikse stroop en het bruin bier toe. Laat 10 min. inkoken. Monteer net voor het opdienen met de koude blokjes boter die je een voor een al roerend toevoegt. Kruid bij met peper en zout.
  5. Dien de balletjes op met de saus, een takje tijm en de gepekelde groenten, die je afwerkt met gesnipperde bieslook.

Kooktip
Je kunt de groenten een dag op voorhand pekelen, dan zijn ze extra lekker.

Bekijk de video >

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Hoofdgerecht
  • 00:00
    -00:32
  • Balletjes van everzwijn met gepekelde groenten