Recept zoekresultatenBalletjes met pijnboompitten en Parmezaanse kaas
Delhaize logo
  • Balletjes met pijnboompitten en Parmezaanse kaasA

Balletjes met pijnboompitten en Parmezaanse kaas

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Balletjes met pijnboompitten en Parmezaanse kaasA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 bokalen Passata Rustica met basilicum (680 g per bokaal)
  • 10 cl rode wijn
  • 100 g pijnboompitten
  • 25 g paneermeel
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 kleine ui, gepeld
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 ei
  • 1 citroen
  • 1 plantje basilicum
  • 800 g varkens/kalfsgehakt niet bereid

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Seguret Rood
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Pijnboompitten
    90 gr
    90,56 €/kg
    €8,15
  • Grana padano | Hard | Geraspt
    +/- 100 gr
    +/-22,69€/kg
    +/-€2,27
  • Begin met koken

    1. Rooster de pijnboompitten zonder vetstof in een pan met anti-aanbaklaag.
    2. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C en neem er de ovenplaat uit.
    3. Doe het gehakt in een grote kom.
    4. Voeg de zeer fijngesnipperde ui toe, de pijnboompitten, de kaas, de fijngeraspte citroenschil, het fijngehakte basilicum, het ei, peper en zout.
    5. Kneed alles goed, voeg paneermeel toe en kneed nog.
    6. Breng op smaak met peper en zout.
    7. Rol balletjes ter grootte van een dikke noot en leg ze achtereenvolgens op de met bakpapier beklede ovenplaat.
    8. Bak ze 15 min. in de oven.
    9. Giet, ondertussen, de olie in een stoofpot.
    10. Voeg de passata en de wijn toe.
    11. Breng aan de kook en laat sudderen op zacht vuur.
    12. Doe de balletjes in deze saus en stoof nog 15 min. extra.
    13. Breng op smaak met peper en zout.
    14. Serveer warm met deegwaren.

    Kooktip

    Balletjes rollen gaat gemakkelijk wanneer je eerst je handen nat maakt met koud water, ze schudt, maar niet afdroogt en dit enkele keren herhaalt tijdens het rollen.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 581; energie (kCal): 140; vetten (g): 9,9; verzadigde vetten (g): 2,8; koolhydraten (g): 4; suikers (g): 2,5; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 7,4; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 961,8
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Balletjes met pijnboompitten en Parmezaanse kaasA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Seguret Rood
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Pijnboompitten
    90 gr
    90,56 €/kg
    €8,15
  • Grana padano | Hard | Geraspt
    +/- 100 gr
    +/-22,69€/kg
    +/-€2,27