Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenBalletjes in een groen jasje
Delhaize logo
  • Balletjes in een groen jasjeB

Balletjes in een groen jasje

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

3 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Balletjes in een groen jasjeB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 takjes bladpeterselie
  • 1 snede wit brood (zonder korst)
  • 680 g passata
  • 100 g Superano ham in reepjes
  • 10 cl melk
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 11 bladeren van groene kool
  • 1 dl kippenbouillon
  • 5 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 500 g varkens- en kalfsgehakt niet bereid
  • 1 koffielepel gedroogde oregano
  • 1 ui
  • 3 eetlepels fijngehakte bladpeterselie
  • 1 ei
  • zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min. + 40 min. gaartijd

  1. Laat het brood in de melk weken en knijp het uit. Meng in een kom het brood onder het gehakt. Voeg de ham toe, peper, zout, de oregano, de bladpeterselie, de geraspte parmezaan, de fijngensipperde ui en het ei. Kneed tot alle ingrediënten goed gemengd zijn. Zet in de koelkast.
  2. Breng lichtgezouten water aan de kook in een kookpot. Leg er de koolbladeren in en laat ze 5 min. blancheren. Laat uitlekken. Hak 5 bladeren fijn. Doe ze bij het gehakt en meng goed. Rol er 12 balletjes van.
  3. Halveer de 6 resterende koolbladeren, snij daarbij het harde middendeel weg. Leg een balletje op elk half blad en steek vast met een tandenstoker.
  4. Verwarm de olijfolie in een diepe pan. Leg er de koolrolletjes in. Voeg de kippenbouillon toe, dek af en laat 20 min. sudderen.
  5. Doe er de passata bij en laat nog 20 min. verder stoven. Verdeel over de borden, overgiet met tomatensaus en werk af met een takje bladpeterselie.

Kooktip

Dien op met aardappelpuree met olijfolie of met natuuraardappelen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 542; energie (kCal): 130; vetten (g): 8,7; verzadigde vetten (g): 3,1; koolhydraten (g): 4; suikers (g): 1,8; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 9; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 595,27
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Balletjes in een groen jasjeB