Recept zoekresultatenAvocadosalade met ananas en Spaanse peper
Delhaize logo
  • Avocadosalade met ananas en Spaanse peperA

Avocadosalade met ananas en Spaanse peper

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Kerst
Bijgerechten
Avocadosalade met ananas en Spaanse peperA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 avocado's
  • 1 rode peper
  • 3 limoenen
  • 6 el olijfolie
  • peper en zout
  • 1/2 mini-ananas
  • 1 bosje koriander
  • 2,5 kleine, rode uitjes

Begin met koken

  1. Giet de olie in de beker van de mixer en voeg het sap van 2/3 van de limoenen toe, de helft (of meer, volgens eigen smaak) van de ontpitte en gehakte chilipeper, de koriander, peper en zout. Mix fijn tot een gladde vinaigrette, kruid bij met peper en zout indien nodig en voeg olie toe wanneer je de vinaigrette te zuur vindt.
  2. Schil de mini-ananas en snij het vruchtvlees in plakken. Snipper de rode uitjes fijn.
  3. Giet het sap van de andere limoen in een schaal en voeg de geschilde en in plakjes gesneden avocado's toe. Meng goed zodat ze niet verkleuren. Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng voorzichtig.
  4. Dien koel op, besprenkeld met wat vinaigrette en serveer er de rest van de vinaigrette apart bij.
  5. Deze salade is het perfecte bijgerecht voor koude kreeft, gegrilde gamba's, gevogelte en wit vlees.

Kooktip

Je kan de ananas vervangen door mango.

 

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 612; energie (kCal): 148; vetten (g): 12,7; verzadigde vetten (g): 1,5; koolhydraten (g): 6,7; suikers (g): 4,6; vezels (g): 2,8; eiwitten (g): 1,1; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 405,22
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Kerst
Bijgerechten
  • Avocadosalade met ananas en Spaanse peperA