Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenAsperges op Vlaamse wijze
Delhaize logo
  • Asperges op Vlaamse wijze
Asperges op Vlaamse wijze

Asperges op Vlaamse wijze

Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1 kg witte asperges
  • 1/2 bussel krulpeterselie
  • 8 eieren
  • 150 g boter
  • nootmuskaat
  • peper
  • 1 kg witte asperges
  • 1/2 bussel krulpeterselie
  • 8 eieren
  • 150 g boter
  • nootmuskaat
  • peper

Begin met koken

: 30 min.
1
Schil de asperges en breek het houterige deel onderaan af. Zorg ervoor dat de asperges allemaal dezelfde lengte hebben.
2
Kook de eieren 10 minuten in kokend water en leg ze dan in koud water.
3
Pel de eieren en prak ze fijn met een vork. Houd de mimosa apart.
4
Spoel de peterselie en laat hem uitlekken. Pluk en hak hem fijn.
5
Breng een grote kom water aan de kook met een flinke snuif zout.
6
Kook de asperges ongeveer 4 minuten beetgaar.
7
Smelt ondertussen de boter in een kommetje en voeg er de eiermimosa aan toe en daarna de gehakte peterselie. Kruid goed af met peper, nootmuskaat en een snuifje zout. Voeg voor de smaak en de binding 3 el van het asperge kookvocht toe.
8
Schik de asperges op een warm bord en napeer er de saus over.
1
Schil de asperges en breek het houterige deel onderaan af. Zorg ervoor dat de asperges allemaal dezelfde lengte hebben.
2
Kook de eieren 10 minuten in kokend water en leg ze dan in koud water.
3
Pel de eieren en prak ze fijn met een vork. Houd de mimosa apart.
4
Spoel de peterselie en laat hem uitlekken. Pluk en hak hem fijn.
5
Breng een grote kom water aan de kook met een flinke snuif zout.
6
Kook de asperges ongeveer 4 minuten beetgaar.
7
Smelt ondertussen de boter in een kommetje en voeg er de eiermimosa aan toe en daarna de gehakte peterselie. Kruid goed af met peper, nootmuskaat en een snuifje zout. Voeg voor de smaak en de binding 3 el van het asperge kookvocht toe.
8
Schik de asperges op een warm bord en napeer er de saus over.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Witte | asperges 22+

Delhaize

Witte | asperges 22+

2 × 750 gr

€39,98

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Zachte boter | Opgeklopt

Balade

Zachte boter | Opgeklopt

2 × 130 gr

€5,98

Kruiden | Nootmuskaat | Gemalen

365

Kruiden | Nootmuskaat | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,19

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€50,73