Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenAspergekroketten
Delhaize logo
  • AspergekrokettenC

Aspergekroketten

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 60 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Voorgerecht
AspergekrokettenC

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 2 eieren
  • 1 bussel witte asperges
  • 1 kleine ui
  • 1,5 citroenen
  • 150 g bloem
  • 100 g paneermeel
  • 1 groentebouillonblokje
  • 125 g boter
  • 1 friteuse
  • 6 takjes peterselie
  • 1/2 bussel bieslook
  • 2 takjes tijm
  • 1 laurierblaadje
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Asperges | Hors d'oeuvre | Bokaal
    165 gr
    31,21 €/kg
    €5,15
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
  • Bouillon | Groenten | Vetarm
    120 gr
    3,25 €/kg
    €0,39
    Afhaling vanaf 26/01
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 1 u. (+ 14 u. koeltijd)

    1. Breek het harde uiteinde van de asperges en schil ze. Doe alle restjes in een steelpan met 25 g gesmolten boter. Fruit ze gedurende 2 min. op een hoog vuur, samen met de gehakte ui, het laurierblaadje en de tijm. Overgiet met 5 dl water, voeg het verkruimelde bouillonblokje toe, breng aan de kook en laat 20 min. sudderen. Mix fijn en filter door een puntzeef. Je hebt 5 dl nodig (voeg indien nodig een beetje water toe).
    2. Snijd de asperges in kleine blokjes en kook ze 4 min in kokend gezouten water. Giet ze af en laat ze schrikken onder koud water.
    3. Smelt 100 g boter in een kookpot, bestuif met 100 g bloem en meng tot je een lichte koekjesgeur ruikt. Giet er beetje bij beetje en al kloppend de soep bij. Laat 2 min. op een zacht vuurtje inkoken. Haal de pan van het vuur, roer er een scheutje citroensap en de gehakte bieslook onder. Voeg de uitgelekte aspergeblokjes toe, meng en breng verder op smaak.
    4. Bedek een grote schaal met bakpapier, verdeel er de bereiding over met een ijsschep (12 stuks), dek af en laat 12 u in de koelkast rusten.
    5. Meng de eieren met peper en zout. Rol de balletjes in de rest van de bloem, haal ze door de losgeklopte eieren en rol ze ten slotte in het paneermeel. Laat ze minstens 2 u. in de koelkast rusten.
    6. Bak de kroketjes goudbruin in de hete frituurolie (180°C). Laat ze op keukenpapier uitlekken en serveer ze met citroenpartjes en peterselie.

    Tip: Geen tijd om de bereiding 12 u. in de koelkast te laten rusten? Dresseer ze in kleine bladerdeegpasteitjes en bak ze goudbruin in de oven.

    Nutritionele informatie

    Voor 100g van het bereide recept: Energie: Energie: 428 kcal • Vetten: 29 g • Koolhydraten: 32 g • Vezels: 3 g • Eiwitten: 8 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Frans
    Vegetarisch
    Voorgerecht
    • AspergekrokettenC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Asperges | Hors d'oeuvre | Bokaal
    165 gr
    31,21 €/kg
    €5,15
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
  • Bouillon | Groenten | Vetarm
    120 gr
    3,25 €/kg
    €0,39
    Afhaling vanaf 26/01