Recept zoekresultatenArtisanale pasta met vongole
Delhaize logo
  • Artisanale pasta met vongoleA

Artisanale pasta met vongole

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Overig
Pasta
Artisanale pasta met vongoleA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 g artisanale pasta (filei)
  • 600 g vongole (tapijtschelpen, of kokkels, venusschelpen, platschelpen)
  • Peper van de molen
  • 20 cl ontvette gevogeltebouillon
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 glazen droge witte wijn
  • Fleur de sel
  • 2 eetlepels bladpeterselie
  • 1 witte ui

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Pasta | Casereccia n.88
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2012040400137180000
  • Bouillon | Kip | Vetarm
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    120 gr
    3,25 €/kg
    €0,39
    S2010041600149790000
  • Look | Netje | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    100 gr
    10,90 €/kg
    €1,09
    F2008120300394620000
  • S2010092400211930010
  • Begin met koken

    1. Breng in een kookpan een grote hoeveelheid zout water aan de kook.
    2. Pel de look en de ui en hak ze fijn.
    3. Verhit in een bakpan de olie op een matig vuur en laat daarin de look en de ui slinken.
    4. Overgiet vervolgens met de witte wijn en de bouillon en laat tot de helft inkoken.
    5. Was de schelpdieren zorgvuldig in gezouten water.
    6. Herhaal deze bewerking indien nodig twee of drie keer, totdat alle eventuele zand verwijderd is.
    7. Doe ze bij de jus samen met de fijngehakte bladpeterselie en laat ongeveer 3 minuten stoven op een zacht vuur (de schelpen moeten opengaan).
    8. Zet een deksel op de pan en zet opzij naast het vuur.
    9. Dompel de pasta in de kookpan en kook hem al dente (volgens de aanwijzingen op de verpakking) in ongeveer 18 minuten.
    10. Laat uitlekken in een vergiet, nadat je eerst 1 pollepel kookvocht opzij hebt gezet.
    11. Leg in de braadpan met de schelpen en meng.
    12. Verwarm dit alles enkele minuten op een zacht vuur.
    13. Leng aan met 2 tot 3 eetlepels kookvocht, draai er nog eens met de pepermolen over, doe er zout op en dien meteen op.

    Kooktip

    • De voor dit recept gekozen deegwaren zijn 'filei' uit Calabria. Ze moeten vrij lang koken (20 minuten) en hun textuur verschilt van industriële pasta. Als je weinig tijd hebt, kan je naar goeddunken andere pasta kiezen ...
    • Uiteraard hebben verse schelpdieren meer smaak, maar je kan ook kiezen voor vongole in eigen nat in bokaal. Spoel ze dan wel overvloedig af voordat je ze in de pan doet.
    • De "plus" op voedingsgebied: Met veel complexe koolhydraten en weinig verzadigde vetten vormt dit gerecht een uitstekende bron van langdurige energie.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 474; energie (kCal): 113; vetten (g): 1,7; verzadigde vetten (g): 0,3; koolhydraten (g): 17,6; suikers (g): 0,6; vezels (g): 1; eiwitten (g): 3,5; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 692,69
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Pasta
    • Artisanale pasta met vongoleA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Pasta | Casereccia n.88
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2012040400137180000
  • Bouillon | Kip | Vetarm
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    120 gr
    3,25 €/kg
    €0,39
    S2010041600149790000
  • Look | Netje | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    100 gr
    10,90 €/kg
    €1,09
    F2008120300394620000
  • S2010092400211930010