• Onze winkels
Laat je boodschappen thuis bezorgen. Nieuwe klant? : Ontvang nu €10 korting* + GRATIS levering! Promocode : GIFTNEW  Meer info
Terug

Makkelijk
Gemiddeld
Minder of gelijk aan 30 min.

Bedankt voor je beoordeling

An error occurred[NL]

Je hebt dit product al beoordeeld

  • Gang: Hoofdgerecht
  • Keuken: Overig
  • Dieet: Andere
  • Maaltijd: Diner
  • Gelegenheid: Overig
  • Seizoen: Alle seizoenen

Dit recept versturen

Ardense forellen met tijm
Makkelijk
Gemiddeld
Minder of gelijk aan 30 min.

Vul alle verplichte velden in om verder te gaan (*)

Ingrediënten

- 4 Porties +
  • Afgeriste tijmblaadjes
  • citroen (sap)
  • 4 forellen
  • 6 eetlepels grof zeezout
  • olijfolie
  • zwarte peper van de molen
Ardense forellen met tijm
Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 7 - 210°C.
  2. Was de forellen en dep ze droog.
  3. Meng grof zout, peper en tijm in een diepe schaal.
  4. Druk de forellen aan beide kanten goed aan in dit mengsel en leg ze dan op de met bakpapier beklede ovenplaat.
  5. Bak ze 8 à 10 minuten aan elke kant, het vel moet knapperig zijn.
  6. Leg de forellen op warme borden. Sprenkel er wat olijfolie en citroensap naar smaak over. Serveer meteen.

Kooktip

  • Serveer bij deze forellen aardappelpuree met olijfolie van Wout Bru.
  • Onze broodtip: rustiek traditiebrood
  • Tips om forel te presenteren:
    een gekookte forel kun je makkelijk fileren. Ze moet in elk geval gekuist zijn, de schubben hoef je niet te verwijderen.
    - Leg de vis met de staart naar je toe op het werkvlak.
    - Snijd het vel in van aan de bovenzijde van de kop naar de staart toe.
    - Glijd met het mes langs de bovenkant van de ruggengraat en haal het visvlees voorzichtig los.
    - Snijd op dezelfde manier de tweede filet los.
    - Verwijder tot slot de graat en snijd de kop eraf.

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst