Recept zoekresultatenArdense forellen met tijm
Delhaize logo
  • Ardense forellen met tijmB

Ardense forellen met tijm

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

3 op 5
Overig
Hoofdgerecht
Ardense forellen met tijmB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • Afgeriste tijmblaadjes
  • citroen (sap)
  • 4 forellen
  • 6 eetlepels grof zeezout
  • olijfolie
  • zwarte peper van de molen

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Verse | Tijm | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    89,50 €/kg
    €1,79
    F2021022500077570000
  • Forel | Ardense
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 385 gr
    +/-14,49€/kg
    +/-€5,58
    F1981081100228000000
  • Fleur de sel | Guerande
    125 gr
    30,00 €/kg
    €3,75
    S2009102100019620000
  • Reeds in je keuken
  • Sap | Citroen
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    25 cl
    1,44 €/l
    €0,36
    S2005071900206340000
  • Begin met koken

    1. Verwarm de oven voor op th. 7 - 210°C.
    2. Was de forellen en dep ze droog.
    3. Meng grof zout, peper en tijm in een diepe schaal.
    4. Druk de forellen aan beide kanten goed aan in dit mengsel en leg ze dan op de met bakpapier beklede ovenplaat.
    5. Bak ze 8 à 10 minuten aan elke kant, het vel moet knapperig zijn.
    6. Leg de forellen op warme borden. Sprenkel er wat olijfolie en citroensap naar smaak over. Serveer meteen.

    Kooktip

    • Serveer bij deze forellen aardappelpuree met olijfolie van Wout Bru.
    • Onze broodtip: rustiek traditiebrood
    • Tips om forel te presenteren:
      een gekookte forel kun je makkelijk fileren. Ze moet in elk geval gekuist zijn, de schubben hoef je niet te verwijderen.
      - Leg de vis met de staart naar je toe op het werkvlak.
      - Snijd het vel in van aan de bovenzijde van de kop naar de staart toe.
      - Glijd met het mes langs de bovenkant van de ruggengraat en haal het visvlees voorzichtig los.
      - Snijd op dezelfde manier de tweede filet los.
      - Verwijder tot slot de graat en snijd de kop eraf.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 514; energie (kCal): 123; vetten (g): 6,3; verzadigde vetten (g): 1,4; koolhydraten (g): 1,6; suikers (g): 0,3; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 14,9; zout (g): 1,2. Energie (kcal/portie): 182,41
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Andere wereldkeuken
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Ardense forellen met tijmB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Verse | Tijm | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    89,50 €/kg
    €1,79
    F2021022500077570000
  • Forel | Ardense
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 385 gr
    +/-14,49€/kg
    +/-€5,58
    F1981081100228000000
  • Fleur de sel | Guerande
    125 gr
    30,00 €/kg
    €3,75
    S2009102100019620000
  • Reeds in je keuken
  • Sap | Citroen
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    25 cl
    1,44 €/l
    €0,36
    S2005071900206340000