Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenAppeltatin met gezouten boter en cassonade
Delhaize logo
  • 00:00
    -02:31
  • Appeltatin met gezouten boter en cassonade

Appeltatin met gezouten boter en cassonade

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Pasen
Dessert
Appeltatin met gezouten boter en cassonade

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 5 dikke golden appels
  • 50 g koude boter met zeezout
  • 100 g blonde cassonadesuiker
  • 1 plak kruimel- of bladerdeeg
  • vanilleijs om er bij te serveren

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Appels | Golden | Verpakt
    950 gr
    2,20 €/kg
    €2,09
  • Boter | Koelkastsmeerbaar | Zeezout
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Ruwe rietsuiker kristal | Fairtrade
    1 kg
    2,99 €/kg
    €2,99
  • Kruimeldeeg | Vers
    2de tegen -50%
    230 gr
    3,70 €/kg
    €0,85
  • Begin met koken

    1. Zet een ronde, diepe taartvorm in de warme oven (th. 6 – 180°C).
    2. Verwarm de suiker in een steelpan met 1 eetlepel water.
    3. Draai de pan af en toe, het mengsel zal schuimen en dan veranderen in een goudgele siroop (karamel).
    4. Neem meteen van het vuur en giet in de warme taartvorm, draai met de vorm zodat de bodem helemaal bedekt is met de karamel.
    5. Laat afkoelen (de oven niet afzetten).
    6. Schil de appels, snij ze in vier en verwijder het klokhuis.
    7. Schik ze, met de klokhuiskant naar boven, in het rond in de vorm en laat ze mekaar gedeeltelijk overlappen.
    8. Verdeel er de in kleine stukjes gesneden boter over en bedek alles met de deeglap.
    9. Vouw het teveel aan deeg naar binnen tussen de vorm en de appels (maak je geen zorgen als het deeg wat kreukt).
    10. Bak de taart 35 min. in de oven.
    11. Giet het vrijgekomen sap voorzichtig af in een kommetje.
    12. Zet op de vorm een taartrooster en vervolgens een schotel, alle twee omgekeerd.
    13. Neem alles samen vast en draai in één keer om.
    14. Neem de vorm weg en dien de taart warm op met een bolletje vanilleijs.
    15. Serveer het sap apart.

    Kooktip

    Aarzel niet om alle appelkwartjes in de vorm te schikken en een "bergje" in het midden te maken: tijdens het bakken worden de appels kleiner en bij het ontvormen worden ze samengedrukt.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Pasen
    Overig
    Herfst
    Dessert
    • 00:00
      -02:31
    • Appeltatin met gezouten boter en cassonade

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Appels | Golden | Verpakt
    950 gr
    2,20 €/kg
    €2,09
  • Boter | Koelkastsmeerbaar | Zeezout
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Ruwe rietsuiker kristal | Fairtrade
    1 kg
    2,99 €/kg
    €2,99
  • Kruimeldeeg | Vers
    2de tegen -50%
    230 gr
    3,70 €/kg
    €0,85