Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenAppeltaart met honing
Delhaize logo
  • Appeltaart met honingC

Appeltaart met honing

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Dessert
Appeltaart met honingC

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 1 kg appelen bio
  • 50 g amandelpoeder
  • 4 el honing
  • 1 eidooier (voor het kruimeldeeg)
  • 250 g bloem (voor het kruimeldeeg)
  • 1 bolle el honing (voor het kruimeldeeg)
  • 125 g gezouten boter (voor het kruimeldeeg)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Amandelen | Poeder
    125 gr
    47,92 €/kg
    €5,99
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 45 min. + 40 min. kooktijd

    1. Maak het kruimeldeeg: bewerk de bloem en de boter in blokjes op kamertemperatuur met de vingers, terwijl je ze verkruimelt zoals voor een crumble. Voeg de honing samen met de eidooier toe en kneed het deeg. Voeg beetje bij beetje 2 à 3 el koud water, zonder het deeg te veel te bewerken. Druk het deeg plat en plooi het 3 keer, tot het mooi homogeen is. Rol het deeg tussen 2 vellen bakpapier uit met een deegrol. Bekleed er een taartvorm mee, dek af en laat in de koelkast rusten.
    2. Snijd de ongeschilde appelen intussen met de mandoline in schijfjes van 3 mm, evenwijdig met het klokhuis. Verzamel de grote schijfjes en wikkel ze strak in vershoudfolie. Houd apart.
    3. Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de appelresten en snijd ze in blokjes. Kook ze 10 min. op een heel zacht vuurtje, in een kookpot met de helft van de honing, tot ze mals zijn. (Zet het deksel in het begin op de pan en haal het opnieuw van de pan zodra de appelen sap vrijgeven.) Plet de appelen lichtjes en meng 200 g van deze moes met het amandelpoeder.
    4. Verdeel de moes over de taartbodem en schik er de appelschijfjes bovenop. Smeer ze in met de rest van de honing en bak de taart 40 min. goudbruin in de oven.
    5. Ontvorm de taart op een rooster en dien ze lauw op.

    Tip: Voor een snellere versie, gebruik je kant-en-klare appelmoes en snijd je 4 appelen in plakjes voor de garnituur.

    Nutritionele informatie

    Per portie: Energie: 374 kcal - Vetten: 17 g - Koolhydraten: 49 g - Vezels: 3 g - Eiwitten: 5 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Dessert
    Dessert
    • Appeltaart met honingC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Amandelen | Poeder
    125 gr
    47,92 €/kg
    €5,99