Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenAppeltaart met frangipane en speculaas
Delhaize logo
  • 00:00
    -00:47
    D
  • Appeltaart met frangipane en speculaas

Appeltaart met frangipane en speculaas

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

4 op 5
Klassiek
Recepten voor elke dag
Dessert
Appeltaart met frangipane en speculaasD

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 2 eieren
  • 125 g amandelpoeder
  • 2 el bloem
  • 160 g gezouten boter
  • 250 g speculoos
  • 100 g kristalsuiker
  • 1 eetlepel bloemsuiker
  • 600 g Coxappelen

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Amandelen | Poeder
    125 gr
    47,92 €/kg
    €5,99
  • Karneboter | Gezouten | Ardeens
    250 gr
    11,00 €/kg
    €2,75
  • Speculaas | Traditioneel
    225 gr
    4,40 €/kg
    €0,99
  • Suiker | Fijne korrel
    1 kg
    1,25 €/kg
    €1,25
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min. + 40 min. kooktijd

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Meng 110 g boter, de kristalsuiker, het amandelpoeder, de bloem en de eieren tot een homogene frangipanecrème.
    3. Verkruimel de speculazen met de keukenrobot. Kneed ze met 50 g gesmolten boter tot een homogeen mengsel. Druk het mengsel aan op de bodem van een grote met bakpapier beklede taartvorm. Bedek de speculaas met de frangipanecrème en schik er dan de in dikke plakjes gesneden appelen bovenop.
    4. Bak 30 min in de oven. Bestuif met bloemsuiker en laat nog 10 min bakken. 5 Serveer lauw. Geef er voor de lekkerbekken een bolletje vanille-ijs of wat slagroom bij.

    Kooktip

    De kooktijd hangt af van de hardheid van de appelen. Ze moeten zacht zijn, zonder echter in moes uiteen te vallen. Houd de taart dus goed in het oog …

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1341; energie (kCal): 322; vetten (g): 20,2; verzadigde vetten (g): 9,1; koolhydraten (g): 29,2; suikers (g): 20,9; vezels (g): ; eiwitten (g): 4,8; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 671,37
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Klassiek
    Recepten voor elke dag
    Dessert
    Herfst
    Dessert
    • 00:00
      -00:47
      D
    • Appeltaart met frangipane en speculaas

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Amandelen | Poeder
    125 gr
    47,92 €/kg
    €5,99
  • Karneboter | Gezouten | Ardeens
    250 gr
    11,00 €/kg
    €2,75
  • Speculaas | Traditioneel
    225 gr
    4,40 €/kg
    €0,99
  • Suiker | Fijne korrel
    1 kg
    1,25 €/kg
    €1,25