Recept zoekresultatenAppels met geitenkaas, honing en tijm in krokant jasje
Delhaize logo
  • Appels met geitenkaas, honing en tijm in krokant jasjeD

Appels met geitenkaas, honing en tijm in krokant jasje

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Overig
Lunch
Appels met geitenkaas, honing en tijm in krokant jasjeD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 3 dikke appels
  • 40 g boter
  • 1 afgestreken eetlepel gedroogde tijm
  • 3 eetlepels vloeibare honing
  • 200 g van een rolletje verse geitenkaas
  • sla naar keuze
  • 5 vellen brickdeeg
  • peper
  • 1 noot boter

Begin met koken

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Schil en snij de appels in blokjes, stoof ze in een noot boter in een pan op zacht vuur.
  3. Voeg na 5 min de honing en de tijm toe, bak nu op vrij hoog vuur tot de appels goudbruin zijn.
  4. Neem van het vuur. Snij de kaas in 12 schijfjes.
  5. Snij 1 vel brickdeeg in 4 driehoeken.
  6. Smeer een vel brickdeeg lichtjes in met gesmolten boter.
  7. Draai het vel om, leg een driehoek in het midden, leg er een stapeltje van de appelblokjes (ong. ¼) op.
  8. Schik hierop 3 plakjes kaas, kruid met peper en sluit het pakketje door de randen in het midden samen te brengen en steek vast met een tandenstoker.
  9. Maak op deze manier 4 pakketjes en leg ze op het met bakpapier beklede ovenrooster.
  10. Bak in 15 min goudbruin in de oven.
  11. Serveer warm met wat sla.

Kooktip

Voor dit recept kan je ook Crottin de Chavignol gebruiken.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1311; energie (kCal): 316; vetten (g): 23,6; verzadigde vetten (g): 16; koolhydraten (g): 14,3; suikers (g): 9,8; vezels (g): ; eiwitten (g): 10,2; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 270,97
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Vegetarisch
Overig
Diner
Alle seizoenen
Lunch
  • Appels met geitenkaas, honing en tijm in krokant jasjeD