Recept zoekresultatenAppel-komkommergranité
Delhaize logo
  • Appel-komkommergranitéA

Appel-komkommergranité

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Snack
Appel-komkommergranitéA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 appels (Granny Smith)
  • 1 limoen
  • 1/2 komkommer
  • 2 dl appelsap
  • 3 takjes basilicum
  • 3 takjes munt
  • 4 el vloeibare rijstsuiker bio (of honing)
  • 4 takjes munt voor de afwerking

Begin met koken

Bereidingstijd: 10 min + 4 u vriestijd

  1. Schil de appelen en snijd ze in stukken. Schil de limoen 'à vif' en snijd het vruchtvlees in stukken. Snijd de komkommer (met schil) in stukken.
  2. Mix de limoen, de appelen en de komkommer samen met de rijstsuiker, het appelsap en de basilicum in de blender tot een homogeen mengsel.
  3. Haal het mengsel door een zeef en giet het in een grote schaal met platte bodem. Laat 4 u opstijven in de diepvriezer.
  4. Schraap de korrels van de granite los met een vork, verdeel over glazen en werk af met munt. Smul meteen met een rietje of een lepeltje

Kooktip

  • Het geheim van een felgroene granité? Gebruik enkel de muntblaadjes , het zijn de stengels die de bereiding bruinachtig maken.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 240; energie (kCal): 57; vetten (g): 0,4; verzadigde vetten (g): 0,1; koolhydraten (g): 12,1; suikers (g): 10,5; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 0,7; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 117,76
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Snack
Snack
  • Appel-komkommergranitéA