Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Delhaize logo
  • 00:00
    -03:26
    D
  • Apfelstrüdel

Apfelstrüdel

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Overig
Dessert
ApfelstrüdelD

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 1 rol bladerdeeg met boter
  • 3 zure appelen
  • 2 eetlepels rum
  • 30 g rozijnen
  • 100 g rietsuiker
  • 60 g paneermeel
  • 1/2 koffielepel kaneelpoeder
  • 2 eetlepels hazelnootpoeder
  • 1/2 citroen
  • 30 g boter
  • 1 eetlepel bloemsuiker
  • 1 potje zure room

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bladerdeeg
    450 gr
    2,20 €/kg
    €0,99
  • Appels | Elstar | Verpakt
    800 gr
    2,61 €/kg
    €2,09
  • Rum | Bruin | 37.5% ALC.
    20 cl
    24,00 €/l
    €4,80
  • Mix 3 rozijnen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min. + 30 min. baktijd

    1. Laat de rozijnen in de rum inweken.
    2. Zet een pan op een matig vuur met boter en laat smelten. Voeg het paneermeel toe en laat kleuren. Voeg vervolgens het hazelnootpoeder toe en laat nog even meekleuren. Neem van het vuur.
    3. Schil de appelen, snijd in fijne schijfjes en besprenkel met citroensap. Voeg de uitgelekte rozijnen, de suiker en kaneel toe. Meng voorzichtig.
    4. Verwarm de oven voor op 160°C.
    5. Leg het vel bladerdeeg tussen 2 vellen bakpapier en rol het met een deegrol nog wat dunner uit. Verwijder het bovenste vel bakpapier. Verdeel het paneermeel in het midden van het deeg. Schik de appelen. Plooi de randen naar binnen en druk samen zodat het deeg goed afsluit.
    6. Bak in de oven gedurende 40 min.
    7. Laat afkoelen en bestuif met bloemsuiker. Serveer met de zure room.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1459; energie (kCal): 350; vetten (g): 18,9; verzadigde vetten (g): 11,5; koolhydraten (g): 37; suikers (g): 19,1; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 4,1; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 446,6
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Overig
    Herfst
    Dessert
    • 00:00
      -03:26
      D
    • Apfelstrüdel

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bladerdeeg
    450 gr
    2,20 €/kg
    €0,99
  • Appels | Elstar | Verpakt
    800 gr
    2,61 €/kg
    €2,09
  • Rum | Bruin | 37.5% ALC.
    20 cl
    24,00 €/l
    €4,80
  • Mix 3 rozijnen
    Dit product is niet meer beschikbaar