Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenAmandelpudding met macaronsmaak
Delhaize logo
 • Amandelpudding met macaronsmaakD

Amandelpudding met macaronsmaak

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Communie
Dessert
Amandelpudding met macaronsmaakD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 1 dl volle melk
 • 1 dl room
 • 1 dl Monin-siroop met macaronsmaak
 • 4 eigelen
 • 50 g amandelnoten
 • extra amandelen voor de afwerking

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min.

 1. Giet de melk en de room in een kookpot en breng aan de kook.
 2. Klop de eigelen met de siroop in een kom. Voeg er de kokende melk en room aan toe zonder te stoppen met roeren.
 3. Giet het mengsel opnieuw in de kookpot en laat het gedurende 5 tot 10 minuten sudderen op een zacht vuurtje. Roer regelmatig met een houten lepel tot het mengsel gebonden is. Opgelet: de bereiding mag in geen geval koken.
 4. Doe de amandelen in de kom, voeg er de custard aan toe en mix tot een homogene massa. Giet de custard in glaasjes of kommetjes en laat deze afkoelen in de koelkast. Werk af met enkele fijngehakte amandelen.

Kooktip

De custard of pudding is klaar wanneer hij een temperatuur bereikt van 80°C of wanneer hij dik genoeg is om de achterkant van een houten lepel te bedekken.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1396; energie (kCal): 337; vetten (g): 24,1; verzadigde vetten (g): 7,7; koolhydraten (g): 21,1; suikers (g): 20; vezels (g): ; eiwitten (g): 8,1; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 397,66
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Communie
Overig
Alle seizoenen
Dessert
 • Amandelpudding met macaronsmaakD