Amandelkoeken met citroen
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldAndere
Terug naar school
Snack
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 12 Porties
- 6 sneden briochebrood (« Harry’s »)
- 1 citroen
- 1 eiwit
- 100 g amandelpoeder
- 40 g geschaafde amandelen
- 75 g griessuiker
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2000080100859500000
F2020032400055500000
S2004011908020170000
S2004011908020160000
Laad nog 2 producten
Begin met koken
- Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C en neem er de grill uit.
- Rasp de schil van de citroen fijn en pers het sap uit de citroen.
- Voeg de gemalen amandelen toe, de suiker en het eiwit.
- Meng met de garde tot een gladde room.
- Snij de briochesneden diagonaal in twee.
- Besmeer ze rijkelijk met de citroenroom en leg ze achtereenvolgens op de met bakpapier beklede ovengrill.
- Bestrooi met de geschaafde amandelen en druk ze lichtjes in de room.
- Bak de koeken in 12 min. goudbruin in de oven.
- Laat afkoelen op een taartrooster.
- Neem de koeken mee in aluminiumfolie of boterhampapier. Bewaar ze thuis in een metalen doos.
Kooktip
Je kan deze koeken ook maken met sneetjes lichte cake als basis.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1568; energie (kCal): 376; vetten (g): 20,6; verzadigde vetten (g): 3,2; koolhydraten (g): 36,1; suikers (g): 21,6; vezels (g): ; eiwitten (g): 9,7; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 152,28
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Terug naar school
Overig
Alle seizoenen
Snack
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2000080100859500000
F2020032400055500000
S2004011908020170000
S2004011908020160000
Laad nog 2 producten