Recept zoekresultatenChocolade truffels
Delhaize logo
  • Chocolade truffels
    E
Chocolade truffelsE

Chocolade truffels

Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 30 g boter
  • 50 g brownie (of ander chocoladegebak)
  • 1 el cacaopoeder
  • 200 g Dessert Callets
  • 6 cl verse room
  • 30 g boter
  • 50 g brownie (of ander chocoladegebak)
  • 1 el cacaopoeder
  • 200 g Dessert Callets
  • 6 cl verse room

Begin met koken

1
Kook altijd onder toezicht van een volwassene.
2
Giet de room in een steelpan, verwarm en neem van het vuur wanneer de room kookt.
3
Doe er de chocolade en de zachte boter bij, laat 2 min. staan en meng dan met de garde tot een glad geheel.
4
Verkruimel de brownie in heel kleine stukjes en doe bij in de pan.
5
Meng goed en giet alles in een recipiënt met vlakke bodem. Zet 2 uur in de koelkast. 
6
Giet cacaopoeder in een diep bord.
7
Neem, met een kleine lepel, een beetje truffeldeeg en leg in het cacaopoeder.
8
Geen mooie vormpjes: het zijn keutels!
9
Rol ze per 6 of 7 in het cacaopoeder, doe ze dan in een vergiet en schud ze even boven het bord.
10
Zet ze opzij en maak op deze manier de andere keutels.
1
Kook altijd onder toezicht van een volwassene.
2
Giet de room in een steelpan, verwarm en neem van het vuur wanneer de room kookt.
3
Doe er de chocolade en de zachte boter bij, laat 2 min. staan en meng dan met de garde tot een glad geheel.
4
Verkruimel de brownie in heel kleine stukjes en doe bij in de pan.
5
Meng goed en giet alles in een recipiënt met vlakke bodem. Zet 2 uur in de koelkast. 
6
Giet cacaopoeder in een diep bord.
7
Neem, met een kleine lepel, een beetje truffeldeeg en leg in het cacaopoeder.
8
Geen mooie vormpjes: het zijn keutels!
9
Rol ze per 6 of 7 in het cacaopoeder, doe ze dan in een vergiet en schud ze even boven het bord.
10
Zet ze opzij en maak op deze manier de andere keutels.
Nutritionele informatie
E
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 2139; energie (kCal): 515; vetten (g): 36,8; verzadigde vetten (g): 21,6; koolhydraten (g): 39,3; suikers (g): 34,4; vezels (g): 2,3; eiwitten (g): 5,7; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 441,61
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 2139; energie (kCal): 515; vetten (g): 36,8; verzadigde vetten (g): 21,6; koolhydraten (g): 39,3; suikers (g): 34,4; vezels (g): 2,3; eiwitten (g): 5,7; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 441,61
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Vegetarisch
Kids,Halloween
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Cakes | Choco Brookie | Brownie |

Milka

Cakes | Choco Brookie | Brownie |

152 gr

€3,15

Cacao | Poeder | Plasticdoos

Nesquik

Cacao | Poeder | Plasticdoos

300 gr

€2,69

Chocolade | Tablet | Puur 70% | cacaokorrels | FT

Galler

Chocolade | Tablet | Puur 70% | cacaokorrels | FT

3 × 80 gr

€8,55

Room | Zuur | 15 % V.G.

Delhaize

Room | Zuur | 15 % V.G.

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,09

Reeds in je keuken

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Totaal:
€15,48