Recept zoekresultatenAbrikozenclafoutis
Delhaize logo
  • 00:00
    -01:52
    C
  • Abrikozenclafoutis

Abrikozenclafoutis

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Overig
Dessert
AbrikozenclafoutisC

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 130 g bloem (gezeefd)
  • 120 g fijne rietsuiker
  • 4 grote eieren (bio)
  • 3 dl melk
  • poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 500 g verse abrikozen

Begin met koken

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakvorm met bakpapier.
  2. Halveer en ontpit de abrikozen, snijd ze in kwarten. Verdeel de abrikozen over de bakvorm.
  3. Klop in een grote schaal de eieren los met de suiker en de vanillesuiker.
  4. Voeg de bloem toe en vermeng tot een glad beslag.
  5. Schenk er de melk bij en roer glad.
  6. Giet het beslag over de abrikozen en zet 35 minuten in de oven.
  7. Neem het gebak uit de oven en laat afkoelen.
  8. Bestuif de clafoutis voor het serveren met poedersuiker.

Kooktip

Vervang de abrikozen door ander zomerfruit, zoals ontpitte nectarines of kersen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 909; energie (kCal): 216; vetten (g): 2,7; verzadigde vetten (g): 1,1; koolhydraten (g): 41,7; suikers (g): 23,5; vezels (g): 3,6; eiwitten (g): 4,8; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 457,92
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Overig
Overig
Zomer
Dessert
  • 00:00
    -01:52
    C
  • Abrikozenclafoutis