Recept zoekresultatenAardbeiensalade met burrata
Delhaize logo
  • Aardbeiensalade met burrataB

Aardbeiensalade met burrata

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Gluten vrij
Picnic
Aardbeiensalade met burrataB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 burrata
  • 500 g aardbeien
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels witte balsamicoazijn
  • 4 el olijfolie
  • 4 takjes basilicum
  • Peper en fleur de sel

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kaas | Burrata bufala
    125 gr
    22,00 €/kg
    €2,75
  • Aardbeien | In Schaal
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    Afhaling vanaf 28/01
  • Azijn | Wit
    25 cl
    16,76 €/l
    €4,19
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 10 min

    1. Snijd de aardbeien in grote stukken. Sprenkel er de azijn en 2 el olijfolie over. Voeg de fijngeraspte schil van de citroen toe (± 1 el) en de blaadjes van de basilicum.
    2. Leg de bollen burrata op de aardbeiensalade, sprenkel er 2 el olijfolie over en breng op smaak met zout en peper.
    3. Dien fris op met brood.

    Kooktip

    Verwijder de kroontjes van de aardbeien pas na het wassen om te vermijden dat ze water opslorpen.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 648; energie (kCal): 156; vetten (g): 13,3; verzadigde vetten (g): 6; koolhydraten (g): 4,6; suikers (g): 3,4; vezels (g): ; eiwitten (g): 3,6; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 344,45
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Picnic
    • Aardbeiensalade met burrataB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kaas | Burrata bufala
    125 gr
    22,00 €/kg
    €2,75
  • Aardbeien | In Schaal
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    Afhaling vanaf 28/01
  • Azijn | Wit
    25 cl
    16,76 €/l
    €4,19