Recept zoekresultatenAardbeiensalade met avocado en garnalen
Delhaize logo
  • Aardbeiensalade met avocado en garnalenA

Aardbeiensalade met avocado en garnalen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Gluten vrij
Overig
Salade
Aardbeiensalade met avocado en garnalenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 400 g voorgekookte en gepelde roze garnalen bio
  • 2 el balsamicoazijn
  • 2 koffielepels esdoornsiroop
  • 30 g verse basilicum
  • 50 g parmigiano
  • 150 g Parijse champignons
  • sap van 1 citroen
  • 50 g radijzen
  • 2 avocado's
  • 500 g aardbeien
  • 250 g kerstomaten
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Garnalen | Gekookt-Gepeld | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Ahornsiroop | Fles
    250 gr
    25,96 €/kg
    €6,49
  • Parmigiano reggiano | BOB
    100 gr
    19,50 €/kg
    €1,95
  • Champignons | Wit
    250 gr
    3,40 €/kg
    €0,85
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min.

    1. Begin met de vinaigrette: doe de esdoornsiroop, de balsamicoazijn, de olijfolie en 2/3 van het citroensap in een shaker en schud tot je een mooie vinaigrette krijgt. Kruid met peper en zout.
    2. Pel de avocado’s, halveer, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Borstel de champignons schoon, snijd het steeltje eraf en snijd ze in plakjes. Besprenkel zowel de champignons als de avocado’s met 1/3 van het citroensap. Zo verkleuren ze niet. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en de tomaten en snijd in 2. Spoel de radijzen en snijd in flinterdunne plakjes. Snijd de garnalen overlangs in 2 en schaaf de parmigiano.
    3. Neem een groot bord en maak een heerlijke salade van alle ingrediënten.
    4. Werk af met de verse basilicum en de homemade vinaigrette. Kruid bij indien nodig.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 470; energie (kCal): 113; vetten (g): 7,6; verzadigde vetten (g): 1,3; koolhydraten (g): 4,3; suikers (g): 2,8; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 6,1; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 513,92
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Gluten vrij
    Overig
    Diner
    Zomer
    Salade
    • Aardbeiensalade met avocado en garnalenA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Garnalen | Gekookt-Gepeld | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Ahornsiroop | Fles
    250 gr
    25,96 €/kg
    €6,49
  • Parmigiano reggiano | BOB
    100 gr
    19,50 €/kg
    €1,95
  • Champignons | Wit
    250 gr
    3,40 €/kg
    €0,85