Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenAardbeiencroûte met munt en pistachenoten
Delhaize logo
  • Aardbeiencroûte met munt en pistachenotenD

Aardbeiencroûte met munt en pistachenoten

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Dessert
Aardbeiencroûte met munt en pistachenotenD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 eigeel
  • 500 g aardbeien
  • 25 g gepelde pistachenoten
  • 250 g bloem
  • 2,5 dl room
  • 100 g bloemsuiker
  • 40 g kristalsuiker
  • 1 el water
  • 5 cl water
  • 4 takjes munt
  • 1 bolle el kristalsuiker
  • 100 g gezouten boter (+ voor de bakvorm)

Serveer met

Begin met koken

Bereidingstijd: 40 min. + 20 min. kooktijd (+ 1 u. koeltijd)

  1. Meng en verkruimel de bloem, de bloemsuiker en de stukjes boter met de vingertoppen, net als voor crumbledeeg. Voeg de eidooier en 5 cl water toe. Kneed tot een homogene en stevige deegbal. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het 30 min. in de koelkast rusten.
  2. Beboter een rechthoekige taartvorm van 35 x 12 cm (of een ronde bakvorm van 24 cm diameter). Rol het deeg tussen 2 vellen bakpapier uit met een deegrol en bedek er de bakvorm mee: snijd eerst de vorm van de basis uit en daarna strookjes, die je tegen de kanten kleeft. Maak de voeg nat en strijk met de vingers glad om het geheel goed aaneen te hechten. Laat nog 30 min. in de koelkast rusten.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de taartbodem 20 min., laat 5 min. rusten, haal uit de vorm en laat op een rooster afkoelen.
  4. Hak de pistachenoten grof. Smelt 40 g kristalsuiker met 1 el water in een braadpan. Voeg de pistachenoten toe en fruit ze op een vrij hoog vuur, tot ze gekaramelliseerd zijn. Giet op bakpapier en laat afkoelen.
  5. Klop de room stijf met 1 volle el kristalsuiker en bedek er de taartbodem mee. Verwijder de steeltjes van de aardbeien, snijd ze in 2 en schik ze op de slagroom. Voeg gekaramelliseerde pistachenoten toe en werk af met muntblaadjes. Dien meteen op, zo is de croûte nog heerlijk krokant.

Kooktip

Sorry ... light is hier niet aan de orde: room moet minsten 35% vetstoffen bevatten als je hem wilt kunnen opkloppen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1070; energie (kCal): 257; vetten (g): 14,7; verzadigde vetten (g): 8,7; koolhydraten (g): 27,4; suikers (g): 13,4; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 3,3; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 857,35
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Dessert
Dessert
  • Aardbeiencroûte met munt en pistachenotenD

Serveer met