Recept zoekresultatenAardbeibloemetjes
Delhaize logo
  • AardbeibloemetjesA

Aardbeibloemetjes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Score

5 op 5
Kids
Dessert
AardbeibloemetjesA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 8 grote aardbeien
  • magere yoghurt

Begin met koken

Bereidingstijd: 60 min.

  1. Was de aardbeien onder koud water en dep ze droog met keukenpapier.
  2. Laat een volwassene je even helpen met het mes. Snij het groene kroontje van elke aardbei.
  3. Leg één van de aardbeien ondersteboven. Maak aan alle 4 zijden van de aardbei één inkeping (net niet helemaal door). Zo krijg je een soort bloem met 4 blaadjes.
  4. Maak de bloem af door een andere aardbei in twee te snijden. Snij daarna één van die helften in dunne schijfjes. Steek 3 of 4 van die schijfjes tussen het puntje en de blaadjes van de eerste aardbei.
  5. Doe hetzelfde met de andere aardbeien.
  6. Neem 4 schaaltjes en schep een lepel magere yoghurt in elk schaaltje. Plaats de ardbeibloemetjes er bovenop en voilà! Je dessertje is klaar.

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Kids
Dessert
  • AardbeibloemetjesA