Recept zoekresultatenAardappelkoekjes met gerookte zalm en kruidenslagroom
Delhaize logo
  • Aardappelkoekjes met gerookte zalm en kruidenslagroomD

Aardappelkoekjes met gerookte zalm en kruidenslagroom

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Kerst
Lunch
Aardappelkoekjes met gerookte zalm en kruidenslagroomD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 bosje dille
  • 1 eetlepel citroensap
  • 8 diepgevroren rôstis Delhaize
  • 200 g gerookte zalm
  • 10 cl room
  • 100 g verse kaas

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Dille
    20 gr
    54,50 €/kg
    €1,09
  • Diepvries rosti
    600 gr
    3,32 €/kg
    €1,99
  • Zalm | Schotland | Gerookt | Milde smaak
    280 gr
    42,82 €/kg
    €11,99
  • Room | Opklopbaar | Vol-Romig | 40% v.g.
    22,5 cl
    7,96 €/l
    €1,79
    Afhaling vanaf 15/01
  • Begin met koken

    1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C en neem er de bakplaat uit. Bekleed met bakpapier en bak hierop de nog bevroren röstis in de oven in 25 min. goudbruin. Draai ze halverwege de baktijd om.
    2. Leg, ondertussen, 8 takjes dille opzij en knip de rest fijn. Meng in een kom met de kaas, het citroensap, peper en zout.
    3. Klop de room in een kom stijf en spatel er voorzichtig het kaasmengsel onder. Snij de zalm in reepjes.
    4. Verdeel de röstis over de borden en leg er de zalm en wat room op. Versier met een takjes dille. Dien onmiddellijk op om van het effect warm-koud te kunnen genieten

    Kooktip

    • Om de room stijf te kunnen kloppen, plaats je de kom en de mixerkloppers 1 uur op voorhand in de koelkast. En de room moet natuurlijk ook koud zijn.
    • Variant: Vervang de dille door bieslook.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 857; energie (kCal): 206; vetten (g): 15; verzadigde vetten (g): 6,6; koolhydraten (g): 9,1; suikers (g): 1,2; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 8,6; zout (g): 1,4. Energie (kcal/portie): 353,29
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Kerst
    Diner
    Alle seizoenen
    Lunch
    • Aardappelkoekjes met gerookte zalm en kruidenslagroomD

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Dille
    20 gr
    54,50 €/kg
    €1,09
  • Diepvries rosti
    600 gr
    3,32 €/kg
    €1,99
  • Zalm | Schotland | Gerookt | Milde smaak
    280 gr
    42,82 €/kg
    €11,99
  • Room | Opklopbaar | Vol-Romig | 40% v.g.
    22,5 cl
    7,96 €/l
    €1,79
    Afhaling vanaf 15/01