'Pie' van kalkoen
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
3 op 5Andere
Overig
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 800 g kalkoenfilets
- 1 dl cognac
- 1 eetlepel boter
- 2 eetlepels compote van veenbessen
- 4 dl gevogeltebouillon
- 1 ei
- 1 rol bladerdeeg
- 1 dl room
- 1 steranijs
- 1 kaneelstokje
- 2 kruidnagels
- 200 g gekookte kastanjes
- 100 g verse veenbessen
- 750 g mengeling van paddenstoelen (girolles, cantharellen, kastanjechampignons ...)
- 1 sjalot
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2009082000995010000
S2009112300252890000
S1997101600013660000
F1993101900107900000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min + 20 min kooktijd + 15 min baktijd
- Snijd de kalkoenfilets in hapklare stukken. Zet een diepe pan op het vuur met de boter en bak de stukjes kalkoen erin gaar en goudbruin. Kruid met peper en zout.
- Pel de sjalot en snipper fijn. Borstel de paddenstoelen en snijd in grove stukken.
- Haal de stukken kalkoen uit de pan en bak de sjalot. Gebruik dezelfde pan, zo neem je de smaak van de gebakken kalkoen mee in de saus en bespaar je jezelf van extra vaat. Blus met de cognac en voeg de champignons erbij. Bak even aan en roer regelmatig. Kruid met peper en zout.
- Voeg het kaneelstokje, de kruidnagels en de steranijs bij de sjalot en laat even doorkoken zodat de smaken goed loskomen.
- Voeg de kalkoen opnieuw toe en overgiet met de gevogeltebouillon.
- Voeg daarna de kastanjes toe, breng aan de kook.
- Giet na 15 min de room erbij en laat dan nog zo’n 20 min doorkoken. Lepel de veenbessen en de compote van veenbessen door de saus van zodra alles mooi ingedikt is.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Vul een ovenschaal met de kalkoenstoverij en bekleed ze met het vel bladerdeeg. Klop het ei los en bestrijk het vel bladerdeeg ermee.
- Bak de kalkoenpie mooi goudbruin en krokant voor 15 min in de voorverwarmde oven.
- Haal uit de oven en serveer meteen.
Kooktip
Probeer dit gerecht ook eens met rode bessen. Ze zorgen voor een lichtzure 'touch'.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 420; energie (kCal): 100; vetten (g): 3,3; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 5,7; suikers (g): 1,5; vezels (g): 1,9; eiwitten (g): 9,3; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 657,5
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Overig
Diner
Herfst,Winter
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2009082000995010000
S2009112300252890000
S1997101600013660000
F1993101900107900000
Laad nog 4 producten