Recept zoekresultaten'Pie' van kalkoen
Delhaize logo
  • 00:00
    -04:40
    A
  • 'Pie' van kalkoen

'Pie' van kalkoen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

3 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
'Pie' van kalkoenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 800 g kalkoenfilets
  • 1 dl cognac
  • 1 eetlepel boter
  • 2 eetlepels compote van veenbessen
  • 4 dl gevogeltebouillon
  • 1 ei
  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 dl room
  • 1 steranijs
  • 1 kaneelstokje
  • 2 kruidnagels
  • 200 g gekookte kastanjes
  • 100 g verse veenbessen
  • 750 g mengeling van paddenstoelen (girolles, cantharellen, kastanjechampignons ...)
  • 1 sjalot

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kalkoen | Borstfilet
    +/- 750 gr
    +/-11,49€/kg
    +/-€8,62
    F2009082000995010000
  • Cognac | XXX | 40% Alc
    20 cl
    47,45 €/l
    €9,49
    S2009112300252890000
  • Fond | Gevogelte
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    19 cl
    7,11 €/l
    €1,35
    S1997101600013660000
  • F1993101900107900000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min + 20 min kooktijd + 15 min baktijd

    1. Snijd de kalkoenfilets in hapklare stukken. Zet een diepe pan op het vuur met de boter en bak de stukjes kalkoen erin gaar en goudbruin. Kruid met peper en zout.
    2. Pel de sjalot en snipper fijn. Borstel de paddenstoelen en snijd in grove stukken.
    3. Haal de stukken kalkoen uit de pan en bak de sjalot. Gebruik dezelfde pan, zo neem je de smaak van de gebakken kalkoen mee in de saus en bespaar je jezelf van extra vaat. Blus met de cognac en voeg de champignons erbij. Bak even aan en roer regelmatig. Kruid met peper en zout.
    4. Voeg het kaneelstokje, de kruidnagels en de steranijs bij de sjalot en laat even doorkoken zodat de smaken goed loskomen.
    5. Voeg de kalkoen opnieuw toe en overgiet met de gevogeltebouillon.
    6. Voeg daarna de kastanjes toe, breng aan de kook.
    7. Giet na 15 min de room erbij en laat dan nog zo’n 20 min doorkoken. Lepel de veenbessen en de compote van veenbessen door de saus van zodra alles mooi ingedikt is.
    8. Verwarm de oven voor op 180°C.
    9. Vul een ovenschaal met de kalkoenstoverij en bekleed ze met het vel bladerdeeg. Klop het ei los en bestrijk het vel bladerdeeg ermee.
    10. Bak de kalkoenpie mooi goudbruin en krokant voor 15 min in de voorverwarmde oven.
    11. Haal uit de oven en serveer meteen.

    Kooktip

    Probeer dit gerecht ook eens met rode bessen. Ze zorgen voor een lichtzure 'touch'.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 420; energie (kCal): 100; vetten (g): 3,3; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 5,7; suikers (g): 1,5; vezels (g): 1,9; eiwitten (g): 9,3; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 657,5
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Andere wereldkeuken
    Andere
    Overig
    Diner
    Herfst,Winter
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -04:40
      A
    • 'Pie' van kalkoen

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kalkoen | Borstfilet
    +/- 750 gr
    +/-11,49€/kg
    +/-€8,62
    F2009082000995010000
  • Cognac | XXX | 40% Alc
    20 cl
    47,45 €/l
    €9,49
    S2009112300252890000
  • Fond | Gevogelte
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    19 cl
    7,11 €/l
    €1,35
    S1997101600013660000
  • F1993101900107900000