Recept zoekresultatenCrumble met spinazie, feta en Carlsbourg gezouten Ardense boter
Delhaize logo
  • 00:00
    -01:15
    C
  • Crumble met spinazie, feta en Carlsbourg gezouten Ardense boter

Crumble met spinazie, feta en Carlsbourg gezouten Ardense boter

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Crumble met spinazie, feta en Carlsbourg gezouten Ardense boterC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 kg jonge spinazieblaadjes
  • 1 ui
  • 120 g biosalademix (rozijnen, pitten en cashewnoten)
  • 200 g feta
  • 100 g bloem
  • 125 g Ardense roomboter met zeezout Carlsbourg
  • peper
  • 2 kl ras el hanoutkruiden

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Jonge spinazieblaadjes
    200 gr
    8,45 €/kg
    €1,69
    F2014100600351700000
  • Feta | Bio
    150 gr
    17,00 €/kg
    €2,55
    F2015020900181100000
  • Roomboter | Ardense | Zeezout
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1983032500105500000
  • Santa Maria | Ras El Hanout
    35 gr
    108,29 €/kg
    €3,79
    S2015072700381650000
  • Serveer met

    Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min. + 25 min. kooktijd

    1. Smelt 25 g gezouten Ardense roomboter van Carlsbourg in een grote sauteerpan of in een wok. Fruit er de gehakte ui en 1 kl ras el hanout gedurende 2 min. in. Voeg de spinazie beetje bij beetje toe, naarmate ze slinkt.
    2. Verwarm de oven voor op 180°C. Strooi de salademix in een bord, haal er de rozijnen uit en meng ze onder de spinazie. Fruit alles tot volledige verdamping van het vrijgekomen water. Kruid met peper.
    3. Doe de bloem, 1 kl ras el hanout en de rest van de boter in blokjes in een slakom. Meng met de vingertoppen en verbrokkel tot vrij homogene grote kruimels. Meng er de rest van de salademix onder.
    4. Verdeel de spinazie over een grote ovenschaal (of over 4 individuele schaaltjes). Voeg de grofverkruimelde feta toe en meng een beetje. Bedek met het crumbledeeg en bak 25 min. goudbruin in de oven.
    5. Dien warm op, bijvoorbeeld met een tomatenslaatje.

    Tip: Laat het zoutvaatje maar staan: de feta en de Ardense roomboter met zeezout van Carlsbourg zijn op zich net genoeg gezouten.

    Nutritionele informatie

    Voedingsstoffen per 100g bereid recept | Energie (KJ/kcal): 723/174 ; Vetten (g): 12,4 ; Verzadigde vetzuren (g): 6,6 ; Koolhydraten (g): 8,4 ; Suikers (g): 2,6 ; Vezels (g): 2,2 ; Eiwitten (g): 5,4 ; Zout (g): 0,4 ; Energie (kcal per portie): 690 ; Nutri-score: C
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Hoofdgerecht
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -01:15
      C
    • Crumble met spinazie, feta en Carlsbourg gezouten Ardense boter

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Jonge spinazieblaadjes
    200 gr
    8,45 €/kg
    €1,69
    F2014100600351700000
  • Feta | Bio
    150 gr
    17,00 €/kg
    €2,55
    F2015020900181100000
  • Roomboter | Ardense | Zeezout
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1983032500105500000
  • Santa Maria | Ras El Hanout
    35 gr
    108,29 €/kg
    €3,79
    S2015072700381650000
  • Serveer met