Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenTarte tatin van witloof met brie en pesto
Delhaize logo
  • Tarte tatin van witloof met brie en pesto
    D
Tarte tatin van witloof met brie en pestoD

Tarte tatin van witloof met brie en pesto

Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 850 g gourmet witloof
  • 50 g hazelnoten
  • 200 g brie
  • 2 rollen bladerdeeg
  • 4 el suiker
  • 120 g boter
  • 100 g parmigiano
  • 100 g pijnboompitten
  • 5 cl olijfolie
  • 2 bussels basilicum
  • 4 ronde bakvormen (± 15 cm diameter)
  • bakpapier
  • 850 g gourmet witloof
  • 50 g hazelnoten
  • 200 g brie
  • 2 rollen bladerdeeg
  • 4 el suiker
  • 120 g boter
  • 100 g parmigiano
  • 100 g pijnboompitten
  • 5 cl olijfolie
  • 2 bussels basilicum
  • 4 ronde bakvormen (± 15 cm diameter)
  • bakpapier

Begin met koken

: 20 min. + 40 min. baktijd
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Snijd de witloofstronkjes in 2. Bekleed 4 individuele ronde bakvormen van ± 15 cm diameter met bakpapier. Verdeel er de boter in blokjes en de suiker over en leg het witloof er met de snijkant naar onder op.
3
Zet de bakvormen 20 min. in de oven. Snijd intussen de brie in sneetjes. Haal de bakvormen uit de oven en leg de sneetjes brie op het witloof.
4
Snijd 4 cirkels met een diameter van ± 17 cm (2 cm groter dan je bakvorm) uit het bladerdeeg.
5
Duw de gare witloofstronkjes iets meer samen naar het midden, zodat je het deeg mooi over de witloofstronkjes kunt leggen.
6
Gaar nog 20 min. in de oven.
7
Maak intussen de pesto: mix de pijnboompitten, de olijfolie en de basilicum (houd enkele blaadjes apart voor de afwerking) in de hakmolen tot een gladde pasta. Voeg op het einde de geraspte parmigiano toe en meng nog even. Kruid bij met peper en zout.
8
Hak de hazelnoten grof.
9
Haal de tartes tatin uit de oven, haal uit de vorm en werk af met de pesto, enkele basilicumblaadjes en de grofgehakte hazelnoten.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Snijd de witloofstronkjes in 2. Bekleed 4 individuele ronde bakvormen van ± 15 cm diameter met bakpapier. Verdeel er de boter in blokjes en de suiker over en leg het witloof er met de snijkant naar onder op.
3
Zet de bakvormen 20 min. in de oven. Snijd intussen de brie in sneetjes. Haal de bakvormen uit de oven en leg de sneetjes brie op het witloof.
4
Snijd 4 cirkels met een diameter van ± 17 cm (2 cm groter dan je bakvorm) uit het bladerdeeg.
5
Duw de gare witloofstronkjes iets meer samen naar het midden, zodat je het deeg mooi over de witloofstronkjes kunt leggen.
6
Gaar nog 20 min. in de oven.
7
Maak intussen de pesto: mix de pijnboompitten, de olijfolie en de basilicum (houd enkele blaadjes apart voor de afwerking) in de hakmolen tot een gladde pasta. Voeg op het einde de geraspte parmigiano toe en meng nog even. Kruid bij met peper en zout.
8
Hak de hazelnoten grof.
9
Haal de tartes tatin uit de oven, haal uit de vorm en werk af met de pesto, enkele basilicumblaadjes en de grofgehakte hazelnoten.
Nutritionele informatie
D
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1070; energie (kCal): 258; vetten (g): 21,5; verzadigde vetten (g): 8,6; koolhydraten (g): 8,3; suikers (g): 4,5; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 7,3; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 1038,71
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1070; energie (kCal): 258; vetten (g): 21,5; verzadigde vetten (g): 8,6; koolhydraten (g): 8,3; suikers (g): 4,5; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 7,3; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 1038,71
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Andere wereldkeuken
Vegetarisch
Eindejaar
Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Witloof | Hydro

Delhaize

Witloof | Hydro

2 × 650 gr

€7,18

Hazelnoten | geroosterd

Delhaize

Hazelnoten | geroosterd

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€3,49

Brie | Mini portie

Delhaize

Brie | Mini portie

2 × 155 gr

€4,58

Bladerdeeg | Vers

Delhaize

Bladerdeeg | Vers

230 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,79

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Parmigiano reggiano | BOB

Delhaize

Parmigiano reggiano | BOB

100 gr

€2,59

Pijnboompitten

Delhaize

Pijnboompitten

2 × 90 gr

€12,78

Basilicum | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Basilicum | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Muffin bakvorm | Silicone

Delhaize

Muffin bakvorm | Silicone

6 st

€4,39

Reeds in je keuken

Suiker | Fijn | Kristal

Delhaize

Suiker | Fijn | Kristal

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,99

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Bakpapier

Delhaize

Bakpapier

30 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,79

Totaal:
€39,84