Rappel de produit :«8 mini raw cakes van het merk Nats Rawline» verkeerde houdbaarheidsdatum op etiketEn savoir plus >

Recept zoekresultatenMosselsalade met aardappelen
Delhaize logo
  • Mosselsalade met aardappelen
    A

Mosselsalade met aardappelen

Mosselsalade met aardappelenA
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
2 porties
  • 300 g kleine aardappelen
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 kl mosterd op grootmoeders wijze
  • 1 kg mosselen (bij voorkeur Jumbo)
  • 8 e.l. olijfolie
  • peper
  • 1 sjalot
  • 1 tomaat
  • 10 cl witte wijn
  • 3 el wijnazijn
  • 4 poignées sla
  • 300 g kleine aardappelen
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 kl mosterd op grootmoeders wijze
  • 1 kg mosselen (bij voorkeur Jumbo)
  • 8 e.l. olijfolie
  • peper
  • 1 sjalot
  • 1 tomaat
  • 10 cl witte wijn
  • 3 el wijnazijn
  • 4 poignées sla

Begin met koken

1
Kook de aardappelen in de schil gaar volgens de methode naar keuze (water, stoom of microgolfoven).
2
Doe de goed gereinigde mosselen in een grote kookpot. Voeg de witte wijn toe, het fijngesnipperde sjalotje en het kruidentuiltje. Dek de pot af en laat de mosselen 4 min. op hoog vuur openstomen, schud ze af en toe. Haal ze met een schuimspaan uit de pot en giet het kookvocht in een beker.
3
Giet de azijn in een bokaal, kruid met peper en een beetje zout, voeg de mosterd toe, de olie en 3 eetlepels mosselkookvocht. Sluit de bokaal en schud goed.
4
Snij de aardappelen in dikke schijven. Haal de mosselen uit de schelp en doe ze bij de aardappelen. Voeg ook de ontpitte en in blokjes gesneden tomaat toe en de helft van de vinaigrette. Meng goed en zet 1 u. in de koelkast.
5
Serveer koel als voor- of hoofdgerecht met veldsla en de resterende vinaigrette.
1
Kook de aardappelen in de schil gaar volgens de methode naar keuze (water, stoom of microgolfoven).
2
Doe de goed gereinigde mosselen in een grote kookpot. Voeg de witte wijn toe, het fijngesnipperde sjalotje en het kruidentuiltje. Dek de pot af en laat de mosselen 4 min. op hoog vuur openstomen, schud ze af en toe. Haal ze met een schuimspaan uit de pot en giet het kookvocht in een beker.
3
Giet de azijn in een bokaal, kruid met peper en een beetje zout, voeg de mosterd toe, de olie en 3 eetlepels mosselkookvocht. Sluit de bokaal en schud goed.
4
Snij de aardappelen in dikke schijven. Haal de mosselen uit de schelp en doe ze bij de aardappelen. Voeg ook de ontpitte en in blokjes gesneden tomaat toe en de helft van de vinaigrette. Meng goed en zet 1 u. in de koelkast.
5
Serveer koel als voor- of hoofdgerecht met veldsla en de resterende vinaigrette.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 624; energie (kCal): 150; vetten (g): 10,9; verzadigde vetten (g): 1,4; koolhydraten (g): 7,3; suikers (g): 0,8; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 3,5; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 710,25
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 624; energie (kCal): 150; vetten (g): 10,9; verzadigde vetten (g): 1,4; koolhydraten (g): 7,3; suikers (g): 0,8; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 3,5; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 710,25
Belgisch
Gluten vrij
Diner
Herfst,Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 2 personen

Toon:

Bloemige Aardappelen | Primeur
Delhaize Bloemige Aardappelen | Primeur
2 kg
2de tegen -50%
4
69
Kruidentuiltje | Verpakt
Delhaize Kruidentuiltje | Verpakt
20 gr
1
75
Verse Zeeuwse mosselen | Super 60/70
Delhaize Verse Zeeuwse mosselen | Super 60/70
1 kg
5
45
Sjalot | Ui | Netje
Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Smaaktrostomaten
Delhaize Smaaktrostomaten
450 gr
4
49
Coteaux du Layon 1er Cru Chaume | 2014
Chateau de la Roulerie Coteaux du Layon 1er Cru Chaume | 2014
50 cl
2de tegen -40%
34
99
Natuurazijn
Delhaize Natuurazijn
1,5 l
  • little-lione.external.82792960.svg
0
52
Veldsla
Delhaize Veldsla
45 gr
0
99

Reeds in je keuken

Mosterd | Originale
Maille Mosterd | Originale
360 gr
4
19
Olijfolie | Cucinare
Filippo Berio Olijfolie | Cucinare
1 l
2+1 gratis
13
99
Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
38 gr
1
19
Totaal:
€53,87