• Glutenvrije kerststronk met framboos
    Nutri-Score D

Glutenvrije kerststronk met framboos

Glutenvrije kerststronk met framboosD
Makkelijk
> 60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 6 eieren
  • 170 g maïzena
  • 160 g suiker (voor de biscuit)
  • 3 el suiker (voor de crèmevulling)
  • 1 snufje zout
  • 100 g frambozen
  • 150 g frambozen (voor de versiering)
  • 100 g frambozenconfituur
  • 2,5 dl room (35% vetgehalte)
  • 300 g Philadelphia 'Original'
  • 1 stokje vanille
  • 5 kleine meringues met aardbeismaak
  • 10 g minimarshmallows
  • 6 eieren
  • 170 g maïzena
  • 160 g suiker (voor de biscuit)
  • 3 el suiker (voor de crèmevulling)
  • 1 snufje zout
  • 100 g frambozen
  • 150 g frambozen (voor de versiering)
  • 100 g frambozenconfituur
  • 2,5 dl room (35% vetgehalte)
  • 300 g Philadelphia 'Original'
  • 1 stokje vanille
  • 5 kleine meringues met aardbeismaak
  • 10 g minimarshmallows

Begin met koken

1 u + 9 min. baktijd + 2 u rusttijd
  1. 1
    Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. 2
    Maak de biscuit: splits de eieren. Klop de eiwitten met het mespuntje zout op tot sneeuw. Klop, met behulp van de keukenrobot, de eidooiers met de suiker op tot een dikke, lichtgele massa. Voeg hier de gezeefde maizena aan toe en meng tot een homogeen deeg.
  3. 3
    Voeg de opgeklopte eiwitten met een houten spatel voorzichtig in 2 keer toe. 
  4. 4
    Stort dit deeg uit op een ondiepe, met bakpapier beklede bakplaat, die je een beetje ingeolied hebt.
  5. 5
    Zet in de oven en bak 9 min. Haal uit de oven en laat afkoelen. Maak twee propere handdoeken vochtig. Neem de biscuit met bakpapier van de bakplaat en leg er een van de handdoeken onder. Draai om en verwijder het bakpapier. Leg de andere handdoek bovenop de biscuit en laat de biscuit afkoelen tussen de 2 vochtige handdoeken.
  6. 6
    Maak intussen de crèmevulling: schraap het merg uit het vanillestokje en klop dit in de keukenrobot met de room en de suiker op tot slagroom. Voeg de Philadelphia toe en roer heel zachtjes tot een gladde massa. Laat deze crème 1 u in de koelkast opstijven.
  7. 7
    Bestrijk de biscuit achtereenvolgens met de frambozenconfituur en de helft van de crèmevulling. Leg er ook een rij frambozen op. Begin de biscuit, met de handdoek er nog op, op te rollen. Doe dit strak, maar toch heel traag en voorzichtig zodat hij niet scheurt. Bestrijk de bovenkant van de kerststronk met de andere helft van de crèmevulling. Zet in de koelkast en laat nog 1 u opstijven.
  8. 8
    Versier de kerststronk net voor het opdienen met gehalveerde verse frambozen, minimarshmallows en roze meringue in stukjes.
  1. 1
    Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. 2
    Maak de biscuit: splits de eieren. Klop de eiwitten met het mespuntje zout op tot sneeuw. Klop, met behulp van de keukenrobot, de eidooiers met de suiker op tot een dikke, lichtgele massa. Voeg hier de gezeefde maizena aan toe en meng tot een homogeen deeg.
  3. 3
    Voeg de opgeklopte eiwitten met een houten spatel voorzichtig in 2 keer toe. 
  4. 4
    Stort dit deeg uit op een ondiepe, met bakpapier beklede bakplaat, die je een beetje ingeolied hebt.
  5. 5
    Zet in de oven en bak 9 min. Haal uit de oven en laat afkoelen. Maak twee propere handdoeken vochtig. Neem de biscuit met bakpapier van de bakplaat en leg er een van de handdoeken onder. Draai om en verwijder het bakpapier. Leg de andere handdoek bovenop de biscuit en laat de biscuit afkoelen tussen de 2 vochtige handdoeken.
  6. 6
    Maak intussen de crèmevulling: schraap het merg uit het vanillestokje en klop dit in de keukenrobot met de room en de suiker op tot slagroom. Voeg de Philadelphia toe en roer heel zachtjes tot een gladde massa. Laat deze crème 1 u in de koelkast opstijven.
  7. 7
    Bestrijk de biscuit achtereenvolgens met de frambozenconfituur en de helft van de crèmevulling. Leg er ook een rij frambozen op. Begin de biscuit, met de handdoek er nog op, op te rollen. Doe dit strak, maar toch heel traag en voorzichtig zodat hij niet scheurt. Bestrijk de bovenkant van de kerststronk met de andere helft van de crèmevulling. Zet in de koelkast en laat nog 1 u opstijven.
  8. 8
    Versier de kerststronk net voor het opdienen met gehalveerde verse frambozen, minimarshmallows en roze meringue in stukjes.
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 986; energie (kCal): 237; vetten (g): 11,7; verzadigde vetten (g): 6,7; koolhydraten (g): 28,1; suikers (g): 18,5; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 4,1; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 469,26
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 986; energie (kCal): 237; vetten (g): 11,7; verzadigde vetten (g): 6,7; koolhydraten (g): 28,1; suikers (g): 18,5; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 4,1; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 469,26
Frans
Vegetarisch
Eindejaar
Dessert
Winter
Dessert

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

  • Soubry Zetmeel | Aardappelen
    200 gr
  • Zusto Suiker | Vervanger
    300 gr
  • Delhaize Frambozen
    2 × 125 gr
  • Fiordifrutta Fruitbeleg | Frambozen | Bio
    250 gr
    2de tegen -50%
    Bio
    • Delhaize Room 20%
      25 cl
    • Philadelphia Smeerkaas | LIGHT | Original
      320 gr
    • Dr. oetker Vanillestokje
      1 st
    • Hamlet Meringues | Wit
      2 × 100 gr
    • Baru Marshmallows | Mini
      220 gr
    • Reeds in je keuken

    • Delhaize Eieren | Bruine | Medium
      4 st
    • Delhaize Zout | Cuisine
      1 kg

    Totaal:

    €37,03