1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Maak de biscuit: splits de eieren. Klop de eiwitten met het mespuntje zout op tot sneeuw. Klop, met behulp van de keukenrobot, de eidooiers met de suiker op tot een dikke, lichtgele massa. Voeg hier de gezeefde maizena aan toe en meng tot een homogeen deeg.
3
Voeg de opgeklopte eiwitten met een houten spatel voorzichtig in 2 keer toe.
4
Stort dit deeg uit op een ondiepe, met bakpapier beklede bakplaat, die je een beetje ingeolied hebt.
5
Zet in de oven en bak 9 min. Haal uit de oven en laat afkoelen. Maak twee propere handdoeken vochtig. Neem de biscuit met bakpapier van de bakplaat en leg er een van de handdoeken onder. Draai om en verwijder het bakpapier. Leg de andere handdoek bovenop de biscuit en laat de biscuit afkoelen tussen de 2 vochtige handdoeken.
6
Maak intussen de crèmevulling: schraap het merg uit het vanillestokje en klop dit in de keukenrobot met de room en de suiker op tot slagroom. Voeg de Philadelphia toe en roer heel zachtjes tot een gladde massa. Laat deze crème 1 u in de koelkast opstijven.
7
Bestrijk de biscuit achtereenvolgens met de frambozenconfituur en de helft van de crèmevulling. Leg er ook een rij frambozen op. Begin de biscuit, met de handdoek er nog op, op te rollen. Doe dit strak, maar toch heel traag en voorzichtig zodat hij niet scheurt. Bestrijk de bovenkant van de kerststronk met de andere helft van de crèmevulling. Zet in de koelkast en laat nog 1 u opstijven.
8
Versier de kerststronk net voor het opdienen met gehalveerde verse frambozen, minimarshmallows en roze meringue in stukjes.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Maak de biscuit: splits de eieren. Klop de eiwitten met het mespuntje zout op tot sneeuw. Klop, met behulp van de keukenrobot, de eidooiers met de suiker op tot een dikke, lichtgele massa. Voeg hier de gezeefde maizena aan toe en meng tot een homogeen deeg.
3
Voeg de opgeklopte eiwitten met een houten spatel voorzichtig in 2 keer toe.
4
Stort dit deeg uit op een ondiepe, met bakpapier beklede bakplaat, die je een beetje ingeolied hebt.
5
Zet in de oven en bak 9 min. Haal uit de oven en laat afkoelen. Maak twee propere handdoeken vochtig. Neem de biscuit met bakpapier van de bakplaat en leg er een van de handdoeken onder. Draai om en verwijder het bakpapier. Leg de andere handdoek bovenop de biscuit en laat de biscuit afkoelen tussen de 2 vochtige handdoeken.
6
Maak intussen de crèmevulling: schraap het merg uit het vanillestokje en klop dit in de keukenrobot met de room en de suiker op tot slagroom. Voeg de Philadelphia toe en roer heel zachtjes tot een gladde massa. Laat deze crème 1 u in de koelkast opstijven.
7
Bestrijk de biscuit achtereenvolgens met de frambozenconfituur en de helft van de crèmevulling. Leg er ook een rij frambozen op. Begin de biscuit, met de handdoek er nog op, op te rollen. Doe dit strak, maar toch heel traag en voorzichtig zodat hij niet scheurt. Bestrijk de bovenkant van de kerststronk met de andere helft van de crèmevulling. Zet in de koelkast en laat nog 1 u opstijven.
8
Versier de kerststronk net voor het opdienen met gehalveerde verse frambozen, minimarshmallows en roze meringue in stukjes.