Gebraden forel met venkel
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
4 op 5Lactose vrij
Moederdag
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 4 forellen
- 2 grote venkelknollen
- 4 soeplepels gehakte bladpeterselie
- 1 citroen, geperst
- 2 citroenen
- 2 sinaasappels, geperst
- 300 g couscous
- 6 feuilles laurierblaadjes
- 4 teentjes look
- 4 soeplepels olijfolie
- grof zeezout
- Zwarte peper
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1981081100228000000
S2015090100390510000
S2003050700096770000
F2015102800341100000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 + 1u45
- Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de venkel in dunne plakken met behulp van een mandoline en bedek de bodem van een ovenschotel.
- Rasp een beetje zeste van sinaasappel met behulp van een mandoline, bewaar deze en pers nadien de sinaasappel. Bestrooi de ovenschotel met de gesnipperde look en giet er het citroen- en sinaasappelsap over.
- Vul elke forel met de gehakte bladpeterselie, laurier en een schijfje citroen zonder schil. Leg de forellen op de venkel en voeg de rest van citroenschijfjes toe.
- Besprenkel met olijfolie. Strooi er peper uit de molen op, grof zeezout en schuif het nu 35 minuutjes in de oven op 180°C. Bereid ondertussen de couscous zoals aangegeven op de verpakking. Serveer de gebraden forel met venkel samen met de couscous.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 595; energie (kCal): 142; vetten (g): 5; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 13; suikers (g): 3,2; vezels (g): 6,4; eiwitten (g): 7,9; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 823,32
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Lactose vrij
Moederdag
Diner
Lente,Zomer
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1981081100228000000
S2015090100390510000
S2003050700096770000
F2015102800341100000
Laad nog 4 producten