- (Saus: 1 hardgekookt ei, 1 citroen, 5 kleine augurken, 1 eetlepel kappers, 100 g plattekaas, 2 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, peper en zout)
- Begin met het maken van de saus. Prak het hardgekookte ei met behulp van een vork in een kom.
- Rasp een beetje schil van de citroen (1 koffielepel) en pers het sap uit het vruchtvlees (2 eetlepels).
- Doe schil en sap bij in de kom.
- Voeg de in ringetjes gesneden augurken toe, de kappers, de plattekaas, de mayonaise en de peterselie.
- Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
- Snij de vis in 4 porties. Kruid met peper en zout, wentel in de bloem, dan in het met peper en zout losgeklopte ei en tenslotte in het paneermeel.
- Bak ze in de verwarmde frituurpan (op 160°C) of in een braadpan gevuld met een bodempje warme, maar niet rokende olie. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
- Beleg de broodjes met sla en schijfjes tomaten, leg er de vis op en voeg wat saus toe. Serveer meteen!
Kooktip
Verwijder, voor het paneren, de eventuele graten uit de vis met behulp van een epileertang (tang uiteraard enkel voor gebruik in de keuken).