Bretoense pannenkoeken met geitenkaas en ham
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
3 op 5Brunch
Lunch
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 5 eieren
- 80 g boekweitbloem
- 80 g allroundbloem
- 2,5 dl volle melk
- 1 afgestreken eetlepel fijne suiker
- 1,5 dl water
- 40 g boter
- 2 takjes verse tijm
- 1 snuifje zout
- 4 sneetjes ham uit de Savoie
- 120 g verse geitenkaas
- peper
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2012050900095390000
S2018032200041850099
S1974061200151000000
F2014061600197000000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min. + 30 min. rusttijd
- Meng de 2 bloemsoorten in een grote kom. Voeg het zout en de suiker toe. Giet er dan, geleidelijk aan en al kloppend, de melk en het water bij. Klop 1/5 van de eieren op en voeg het toe samen met de geriste tijm. Laat het beslag minstens 30 min. op kamertemperatuur rusten.
- Laat een klontje boter in een pannenkoekenpan smelten en bak een vrij dunne pannenkoek. Breek een ei in het midden van elke pannenkoek, net nadat je hem hebt omgedraaid. Plooi de randen van de pannenkoek naar binnen, zodat er zich een vierkant vormt rond het ei. Laat verder bakken op een zacht vuurtje. Herhaal tot je beslag op is.
- Verbrokkel de geitenkaas over de pannenkoeken en voeg een sneetje verfrommelde ham toe. Kruid met peper en dien meteen op met een fris slaatje.
Kooktip
- 1 portie = 2 pannenkoeken
- Dit basisrecept kun je ook naar smaak afwerken met gerookte zalm, grijze garnalen, gerookte eendenfilet, spekblokjes ...
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 765; energie (kCal): 183; vetten (g): 9,9; verzadigde vetten (g): 5,3; koolhydraten (g): 13; suikers (g): 2,4; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 10,1; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 495,56
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Brunch
Hoofdgerecht
Lunch
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2012050900095390000
S2018032200041850099
S1974061200151000000
F2014061600197000000
Laad nog 4 producten