Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenBento: Japanse omelet - Amagoyaki
Delhaize logo
  • Bento: Japanse omelet -  Amagoyaki

Bento: Japanse omelet - Amagoyaki

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Lactose vrij
Brunch,Moederdag
Hoofdgerecht
Bento: Japanse omelet -  Amagoyaki

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 cm daikon
  • 6 eieren
  • 1 dl miso
  • 15 g suiker
  • 1 el mirin
  • 1 el sojasaus
  • 1 mespunt zout
  • 1 norivel
  • 1 eetlepel arachideolie

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,33 €/st
    €1,99
    F2010083100116000000
  • Miso soup
    88 gr
    33,98 €/kg
    €2,99
    S2009120300121870000
  • Mirin seasoning
    150 gr
    21,27 €/kg
    €3,19
    S2010012200121990000
  • Sauce | Soja | Light
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    20 cl
    7,45 €/l
    €1,49
    S2004112500122080000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min

    1. Schil en rasp de daikon. Laat 10 minuten rusten en knijp uit.
    2. Klop de eieren los. Meng de miso met de suiker, sojasaus, mirin en het zout. Roer door de eieren en klop nogmaals los.
    3. Zet een pan (bij voorkeur een vierkante of rechthoekige) op het vuur met de olie. Giet een deel van het eimengsel in de pan, voor een dunne omelet, en bak even. Wanneer de onderkant gestold is, rol je ze op en leg je ze aan de kant in de pan. Giet er opnieuw wat eimengsel in en laat weer even stollen. Rol het eerste rolletje omelet in deze tweede zodat je een grotere rol krijgt. Herhaal dit tot de eieren op zijn.
    4. Snijd de rol omelet in stukjes van dezelfde grootte.
    5. Snijd reepjes van 1 cm breed van het nori-vel en rol een bandje nori rond elk stukje ei. Serveer met geraspte daikon.

    Kooktip

    Voor een mooi gevormde rol, leg je de omelet op een bamboematje of een vel broodpapier. Span het goed aan. Haal ‘m eruit en snijd dan in gelijke stukjes.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Aziatisch
    Lactose vrij
    Brunch,Moederdag
    Overig
    Hoofdgerecht
    • Bento: Japanse omelet -  Amagoyaki

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,33 €/st
    €1,99
    F2010083100116000000
  • Miso soup
    88 gr
    33,98 €/kg
    €2,99
    S2009120300121870000
  • Mirin seasoning
    150 gr
    21,27 €/kg
    €3,19
    S2010012200121990000
  • Sauce | Soja | Light
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    20 cl
    7,45 €/l
    €1,49
    S2004112500122080000