Recept zoekresultatenZwitserse quiche met uien
Delhaize logo
  • Zwitserse quiche met uienC

Zwitserse quiche met uien

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Overig
Hoofdgerecht
Zwitserse quiche met uienC

Ingrediënten voor 3 Porties

3 Porties
  • 3 eieren
  • 200 g gemalen gruyère
  • 25 cl lichte verse room
  • 2 eetlepels olie
  • peper
  • 1 plak kruimeldeeg
  • 500 g uien (nettogewicht, gepeld)

Begin met koken

  1. Hak de uien grof en stoof ze in olie in een sauteerpan gedurende 2 minuten op een zacht vuur. Zet een deksel op de pan en laat 20 min. stoven op een zacht vuur, roer af en toe.
  2. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  3. Bekleed een grote taartvorm met het kruimeldeeg.
  4. Klop de eieren los in een grote kom, voeg de room toe, de uien en de kaas, meng goed en breng op smaak met peper en zout. Giet de bereiding in de vorm en laat 30 min. in de oven bakken.
  5. Serveer warm met een slaatje als voor- of lunchgerecht.

Kooktip

Je kan 1/3 van de gemalen gruyère vervangen door in kleine stukjes gesneden gruyère.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 788; energie (kCal): 189; vetten (g): 12,8; verzadigde vetten (g): 6,3; koolhydraten (g): 10,6; suikers (g): 2,3; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 7,8; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 854,85
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Vegetarisch
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Zwitserse quiche met uienC