Recept zoekresultatenZacht gebak boordevol chocolade
Delhaize logo
 • Zacht gebak boordevol chocoladeE

Zacht gebak boordevol chocolade

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Vaderdag
Dessert
Zacht gebak boordevol chocoladeE

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
 • cacaopoeder
 • 70 g bloem voor fijn gebak
 • 4 eieren (L)
 • 250 g fondantchocolade 70 % cacao
 • 200 g griessuiker
 • 250 g gezouten boter + een beetje voor de vorm

Begin met koken

 1. Verwarm de oven voor op th. 5/6 – 160°C.
 2. Doe de in stukjes gesneden boter in een kookpot en verwarm op zacht vuur. Voeg, wanneer de boter begint te smelten, de in stukjes gebroken chocolade toe en laat alles zachtjes smelten, roer met de garde.
 3. Neem de pot van het vuur en voeg de suiker toe. Roer goed, doe er dan de bloem bij. Voeg tenslotte de eieren toe en meng goed.
 4. Leg bakpapier op de bodem van een kleine, ronde, diepe taartvorm en smeer de wand in met boter. Stort het beslag in de vorm en laat 20 à 25 min. in de oven bakken. De bovenkant moet licht gerezen zijn en gebarsten.
 5. Laat in de vorm afkoelen, dek af en laat liefst tot 's anderendaags rusten op een koele plaats (het gebak zal nog lekkerder zijn).
 6. Ontvorm op een serveerschaal, bestrooi met cacaopoeder en serveer in kleine stukken. Geef er eventueel wat opgeklopte room en/of frambozen bij.

Kooktip

Je kan het beslag extra smaak geven met wat kaneel, piment of gember.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1951; energie (kCal): 469; vetten (g): 32; verzadigde vetten (g): 20; koolhydraten (g): 39,2; suikers (g): 33,1; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 5,7; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 571,24
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Vaderdag
Overig
Alle seizoenen
Dessert
 • Zacht gebak boordevol chocoladeE