• Mijn snelshopping
  • Mijn lijsten  
RED05, RED10 en RED20: Profiteer nu van korting met de promocodes RED05, RED10, RED20! Zie de voorwaarden onderaan de homepagina.  
Terug

Makkelijk
Goedkoop
Minder of gelijk aan 60 min.

Bedankt voor je beoordeling

An error occurred[NL]

Je hebt dit product al beoordeeld

  • Gang: Aperitief
  • Gelegenheid: Pasen

Dit recept versturen

Yakitori-assortiment
Makkelijk
Goedkoop
Minder of gelijk aan 60 min.

Vul alle verplichte velden in om verder te gaan (*)

Bereiding

Bereidingstijd: 40 min. + kooktijd: 5 à 10 min.

  1. Kip: rasp de sjalotten fijn en hak ¾ van de bieslook. Meng ze met de andere ingrediënten. Bestrijk de kipfiletlapjes langs alle kanten met deze marinade. Rijg ze op kleine satéstokjes.
  2. Rund: meng de mierikswortel, de honing, de sojasaus, de sesamzaadjes en peper. Snijd de steak in lange plakjes van ½ cm dikte. Bestrijk ze langs alle kanten met de marinade. Snijd de comté in blokjes. Rijg het vlees om en om de kaasblokjes op kleine satéstokjes.
  3. Eend: rasp de gember (2 kl) en bewaar de rest. Pers de teentjes knoflook en hak 1 bussel koriander fijn. Meng ze met de andere ingrediënten. Verwijder het vel van de eendenborst en snijd hem in kleine plakjes van ½ cm dikte. Bestrijk ze langs alle kanten met de marinade en rijg ze op kleine satéstokjes.
  4. Lam: pers het teentje knoflook, hak rozemarijn fijn (1 kl) en pers het sap van de halve citroen. Meng ze met de andere ingrediënten. Snijd de lamsnoot in kleine plakjes van ½ cm dikte. Bestrijk ze langs alle kanten met de marinade en rijg ze op kleine satéstokjes.
  5. Rooster de brochettes in grote braadpannen, op een grill of op de barbecue. Bestrooi ze met gehakte bieslook (kip), sesam (rund), rozemarijn (lam), koriander en fijne gemberstaafjes (eend). Serveer bij het aperitief.

Tip:

  1. Het vlees is extra mals en smaakvol als je het minstens 30 min op kamertemperatuur laat marineren.
  2. Wat groenteblokjes erbij voor een gezond kleurtje!

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst