Recept zoekresultatenTajine van lam met pruimen
Delhaize logo
  • Tajine van lam met pruimen
    B

Tajine van lam met pruimen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Pasen,Vaderdag
Hoofdgerecht
Tajine van lam met pruimenB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 e.l. olijfolie
  • 1 ui
  • 1 kg lamsvlees in dikke blokjes gesneden
  • 1 g boter
  • 1 el bloem
  • 1/2 kl gemalen gember
  • 1 stokje kaneel
  • 1 bussel koriander
  • 300 g ontpitte pruimen
  • 1/2 dopje saffraanpoeder
  • 3 el honing
  • peper
  • 1,5 el geroosterde sesamzaadjes

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Lamsbout | Met been | Celtic

Delhaize

Lamsbout | Met been | Celtic

+/- 1,4 kg

+/-€28,69

Kruiden | Gember | Gemalen

Santa Maria

Kruiden | Gember | Gemalen

28 gr

€3,29

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Kruiden | Koriander | Blaadjes

Santa Maria

Kruiden | Koriander | Blaadjes

10 gr

€2,95

Pruimen | Ontpit

Bonner

Pruimen | Ontpit

2 × 200 gr

€7,30

Kruiden | Saffraan | Poeder

Santa Maria

Kruiden | Saffraan | Poeder

0,5 gr

€8,99

Honing | Veldbloemen | Bio | Onverwarmd

Mielbio

Honing | Veldbloemen | Bio | Onverwarmd

300 gr

Bio

€5,79

Kruiden | Japanse Wasabi-Sesame

Santa Maria

Kruiden | Japanse Wasabi-Sesame

44 gr

€4,15

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Geklaarde boter

Carlsbourg

Geklaarde boter

225 gr

€5,69

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
+/-€65,90

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min. bereidingstijd + 1 uur 30 min. kooktijd

  1. Verwarm de olie in een stoofpot en bak er de gesnipperde ui in aan op zacht vuur. Zet een deksel op de pot en laat stoven.
  2. Verwarm ondertussen de boter en 1 eetlepel olie in een grote braadpan en bak er de blokjes vlees in op hevig vuur. Neem van het vuur wanneer ze aan alle kanten mooi bruin gebakken zijn.
  3. Voeg de bloem, de gember en het kaneelstokje bij de ui, roer 1 min., giet er dan 50 cl water bij. Voeg het vlees toe en ook het met keukentouw samengebonden bundeltje koriander. Giet 25 cl water in de braadpan, roer de aanbaksels los en giet bij in de stoofpot. Kruid met peper en zout, dek af en laat 1 uur en 15 min. sudderen op heel zacht vuur.
  4. Verwijder koriander en kaneel, voeg de pruimen toe, het saffraanpoeder en de honing. Laat nog 15 min. heel zacht koken.
  5. Verwijder koriander en kaneel, voeg de pruimen toe, het saffraanpoeder en de honing. Laat nog 15 min. heel zacht koken.

Kooktip

Je kan er ook, samen met de pruimen, 1 eetlepel oranjebloesemwater bij doen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 783; energie (kCal): 188; vetten (g): 13,2; verzadigde vetten (g): 4,8; koolhydraten (g): 5,3; suikers (g): 3,7; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 12,1; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 747,68
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieB
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 783; energie (kCal): 188; vetten (g): 13,2; verzadigde vetten (g): 4,8; koolhydraten (g): 5,3; suikers (g): 3,7; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 12,1; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 747,68
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Orientaals
Pasen,Vaderdag
Diner
Hoofdgerecht
  • Tajine van lam met pruimen
    B

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Lamsbout | Met been | Celtic

Delhaize

Lamsbout | Met been | Celtic

+/- 1,4 kg

+/-€28,69

Kruiden | Gember | Gemalen

Santa Maria

Kruiden | Gember | Gemalen

28 gr

€3,29

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Kruiden | Koriander | Blaadjes

Santa Maria

Kruiden | Koriander | Blaadjes

10 gr

€2,95

Pruimen | Ontpit

Bonner

Pruimen | Ontpit

2 × 200 gr

€7,30

Kruiden | Saffraan | Poeder

Santa Maria

Kruiden | Saffraan | Poeder

0,5 gr

€8,99

Honing | Veldbloemen | Bio | Onverwarmd

Mielbio

Honing | Veldbloemen | Bio | Onverwarmd

300 gr

Bio

€5,79

Kruiden | Japanse Wasabi-Sesame

Santa Maria

Kruiden | Japanse Wasabi-Sesame

44 gr

€4,15

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Geklaarde boter

Carlsbourg

Geklaarde boter

225 gr

€5,69

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
+/-€65,90