Recept zoekresultatenRoerei met grijze garnalen
Delhaize logo
  • Roerei met grijze garnalenD

Roerei met grijze garnalen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Overig
Hoofdgerecht
Roerei met grijze garnalenD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 8 grote eieren
  • 40 g gezouten boter
  • 2 eetlepels fijngehakte dille
  • 100 g grijze garnalen
  • peper
  • 10 cl room
  • 1 roze sjalot

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Eieren | Bruin | Groot
    12 st
    0,35 €/st
    €4,19
    F2003032600107800000
  • Karneboter | Gezouten | Ardeens
    250 gr
    11,56 €/kg
    €2,89
    F2007042300161600000
  • Dille | kruiden | Verpakt
    20 gr
    67,50 €/kg
    €1,35
    F2021022500077560000
  • Grijze garnalen | Zonder conserveermiddelen
    100 gr
    69,90 €/kg
    €6,99
    F2019101400045740000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min.

    1. Hak de sjalot fijn. Smelt de boter in een grote steelpan en fruit hierin de gehakte sjalot op heel zacht vuur gedurende 5 min.
    2. Klop ondertussen de eieren los met de helft van de room, peper en een beetje zout.
    3. Giet het eimengsel in de steelpan en roer met een houten lepel op heel zacht vuur tot de eieren gestold, maar toch nog romig zijn. Voeg de garnalen toe, de resterende room en de dille. Laat nog even stollen indien nodig.
    4. Serveer meteen op geroosterd brood en met een gemengde salade.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 844; energie (kCal): 204; vetten (g): 17; verzadigde vetten (g): 8,7; koolhydraten (g): 1,8; suikers (g): 1; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 10,9; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 352,92
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Andere wereldkeuken
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Roerei met grijze garnalenD

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Eieren | Bruin | Groot
    12 st
    0,35 €/st
    €4,19
    F2003032600107800000
  • Karneboter | Gezouten | Ardeens
    250 gr
    11,56 €/kg
    €2,89
    F2007042300161600000
  • Dille | kruiden | Verpakt
    20 gr
    67,50 €/kg
    €1,35
    F2021022500077560000
  • Grijze garnalen | Zonder conserveermiddelen
    100 gr
    69,90 €/kg
    €6,99
    F2019101400045740000