Recept zoekresultatenRisotto met spinazie en parmigiano
Delhaize logo
  • Risotto met spinazie en parmigiano
    B
Risotto met spinazie en parmigianoB

Risotto met spinazie en parmigiano

Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 4 minibloemkolen
  • 200 g verse spinazie
  • 1 zakje ‘Risotto alle Verdure’ Cascina Belvedere van 250 g
  • 50 g Parmigiano
  • 6 dl water
  • 1,5 dl witte wijn
  • 125 g boter
  • peper
  • 4 minibloemkolen
  • 200 g verse spinazie
  • 1 zakje ‘Risotto alle Verdure’ Cascina Belvedere van 250 g
  • 50 g Parmigiano
  • 6 dl water
  • 1,5 dl witte wijn
  • 125 g boter
  • peper

Begin met koken

: 25 min.
1
Kook de hele minibloemkolen 12 min. in kokend water.
2
Fruit intussen de bereiding voor de risotto 2 min. in een stoofpan met de olijfolie. Overgiet met de witte wijn, meng 1 min. en voeg dan geleidelijk aan warm water toe, naarmate de rijst kookt.
3
Houd enkele spinazieblaadjes apart voor de afwerking. Mix de rest fijn met 1 dl water. Gebruik dit mengsel om de rijst verder te bevochtigen. Het is moeilijk om de juiste hoeveelheid vloeistof te bepalen: je moet ze beetje bij beetje toevoegen, naarmate de vloeistof is ingekookt. Haal - na 18 min. totale kooktijd - de pan van het vuur en voeg de boter in stukjes toe. Zet het deksel op de pan, laat 2 min. rusten en voeg dan de parmigiano toe. Breng verder op smaak.
4
Snijd de bloemkolen in 4 en schik ze als garnituur op de borden. Werk af met spinazieblaadjes en dien meteen op.
1
Kook de hele minibloemkolen 12 min. in kokend water.
2
Fruit intussen de bereiding voor de risotto 2 min. in een stoofpan met de olijfolie. Overgiet met de witte wijn, meng 1 min. en voeg dan geleidelijk aan warm water toe, naarmate de rijst kookt.
3
Houd enkele spinazieblaadjes apart voor de afwerking. Mix de rest fijn met 1 dl water. Gebruik dit mengsel om de rijst verder te bevochtigen. Het is moeilijk om de juiste hoeveelheid vloeistof te bepalen: je moet ze beetje bij beetje toevoegen, naarmate de vloeistof is ingekookt. Haal - na 18 min. totale kooktijd - de pan van het vuur en voeg de boter in stukjes toe. Zet het deksel op de pan, laat 2 min. rusten en voeg dan de parmigiano toe. Breng verder op smaak.
4
Snijd de bloemkolen in 4 en schik ze als garnituur op de borden. Werk af met spinazieblaadjes en dien meteen op.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 414; energie (kCal): 99; vetten (g): 4,9; verzadigde vetten (g): 3; koolhydraten (g): 9,5; suikers (g): 0,9; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 2,5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 583,11
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 414; energie (kCal): 99; vetten (g): 4,9; verzadigde vetten (g): 3; koolhydraten (g): 9,5; suikers (g): 0,9; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 2,5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 583,11
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Italiaans
Vegetarisch
Eindejaar
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bloemkool | Verpakt per stuk | Cat1

Delhaize

Bloemkool | Verpakt per stuk | Cat1

1 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,19

Jonge spinazieblaadjes

Delhaize

Jonge spinazieblaadjes

200 gr

€1,99

Rijst | Risotto

Delhaize

Rijst | Risotto

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,85

Parmigiano reggiano | BOB

Delhaize

Parmigiano reggiano | BOB

100 gr

€2,59

Vinas Del Vero Chardonnay Wit

Spain

Vinas Del Vero Chardonnay Wit

75 cl

€5,99

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Reeds in je keuken

Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET

Spa

Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET

6 x 33 cl

€4,39

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€18,00

Mis geen enkel voordeel

Ontdek exclusieve voordelen. Log in.