Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtTerugroeping producten - Delhaize vraagt haar klanten om de "Brugse Pannenkoeken, Brugse Dessert Pannenkoeken" van het merk Geal niet meer te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenPumpkinpancakes met appelen, pecannoten en skyr
Delhaize logo
  • Pumpkinpancakes met appelen, pecannoten en skyr

Pumpkinpancakes met appelen, pecannoten en skyr

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 60 min.

Budget

Score

4 op 5
Vegetarisch
Ontbijt
Pumpkinpancakes met appelen, pecannoten en skyr

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 3 eieren (voor de pancakes)
  • 300 g pompoenvruchtvlees (netto gewicht, geschild) (voor de pancakes)
  • 2 dl halfvolle melk (voor de pancakes)
  • 300 g bloem (voor de pancakes)
  • 1 kl bakpoeder (voor de pancakes)
  • 2 zakjes vanillesuiker (voor de pancakes)
  • 20 g boter (voor de pancakes)
  • 1 kl kaneelpoeder (voor de pancakes)
  • 1 snufje zout (voor de pancakes)
  • 3 bio-appelen (voor de topping)
  • 50 g pecannoten (voor de topping)
  • 2 el pompoenpitten (voor de topping)
  • 250 g skyr natuur (voor de topping)
  • 4 el ahornsiroop (voor de topping)
  • 20 g boter (voor de topping)
  • 1/2 kl kaneelpoeder (voor de topping)

Begin met koken

Bereidingstijd:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bedek de ovenplaat met bakpapier. Snijd de pompoen in kleine blokjes, verdeel ze over de ovenplaat en schuif ze 15 min. in de oven. Mix de pompoen fijn tot puree (± 250 g).
  2. Maak de pancakes: meng de bloem, het bakpoeder, de kaneel en de vanillesuiker in een slakom. Roer er de eidooiers op kamertemperatuur (houd de eiwitten apart), de melk, de pompoenpuree en het zout onder. Giet nog een beetje melk bij het deeg (3 à 5 cl) als het te dik is. Klop de eiwitten tot schuim en schep ze voorzichtig bij het deeg.
  3. Bak de pancakes op een matig vuurtje, in een hete, licht beboterde braadpan. Draai de pancakes om zodra er zich overal aan het oppervlak bubbels vormen. (Houd ze warm of verwarm ze net voor het opdienen kort in de microgolfoven).
  4. Fruit intussen de appelen in kleine stukjes met de boter en de kaneel.in een andere braadpan. Voeg de fijngestampte pecannoten en de pompoenpitten op het einde van de kooktijd toe.
  5. Dresseer de pancakes op de borden met skyr en werk af met de appel-notenmix. Dien meteen op en zet de ahornsiroop apart op tafel.

Tip: Je kunt de pompoenblokjes ook stomen, dan tot puree mixen en deze puree in een steelpan opwarmen om ze lichtjes te drogen. Het pompoenseizoen is voorbij? Gebruik bio-diepvriespompoenblokjes.

Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Amerikaans
Vegetarisch
Ontbijt
  • Pumpkinpancakes met appelen, pecannoten en skyr