Ministrudels met appels
Moeilijkheid
GemiddeldDuur
> 30 min.Budget
€Score
3 op 5Andere
Overig
Dessert


Ingrediënten voor 6 Porties
- 3 appels (130 à 150 g/stuk)
- 6 vellen brickdeeg
- 1 afgestreken koffielepel specerijenmix voor speculaas
- 40 g boter
- 50 g walnoten
- 80 g rozijnen
- 1 citroen
- 3 eetlepels paneermeel
- 2 eetlepels blonde kandijsuiker
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min + 20 min baktijd
- Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
- Giet het sap van de citroen in een kom. Voeg de geschilde en in heel fijne schijfjes gesneden appels toe, meng. Doe er de rozijnen bij, de grofgehakte noten, het paneermeel, de suiker en de specerijen voor speculaas. Meng en verdeel in 6 porties.
- Smeer 1 vel brickdeeg in met gesmolten boter en draai het vel om. Verdeel een portie van de appelbereiding in een brede strook over het midden van het brickvel, laat de bovenkant vrij. Vouw de zijkanten naar het midden toe en rol alles op, zoals een nem. Maak zo 6 ministrudels.
- Leg ze op de met bakpapier beklede ovenplaat en laat ze in 20 minuten goudbruin bakken in de oven.
- Serveer warm met een bol vanille-ijs of lauw met vanillesaus.
Kooktip
- Lekker met wat platte kaas of met ricotta met vanille.
-
Een gezond extraatje: Deze maaltijd is een heerlijke manier om fruit te eten. Hij bevat amper 1 gram verzadigde vetzuren. Bovendien helpt het kaneel het suikergehalte te regelen.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1194; energie (kCal): 287; vetten (g): 18,7; verzadigde vetten (g): 6,6; koolhydraten (g): 24,1; suikers (g): 12,4; vezels (g): 2,3; eiwitten (g): 4,2; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 163,36
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Dessert